Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta

Vijesti
Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta
.

Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila. Upozorava se na učestale sitnije odrone na brojnim dionicama i preporučuje se opreznija vožnju. 

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda. Vozila su preusmjerena na obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Danas do 18 sati, izvode se radovi na dilataciji mosta na uključenju na autoput A-1, kod naplatnog mjesta Zenica jug. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se jednom trakom. 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: M-14.1 Odžak-Donji Svilaj, M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i regionalni putevi: R-469 Živinice-Međaš, R-461 Srebrenik-Donja Orahovica i R-414 Banja Luka-Turbe. 

Zbog obilježavanja Dana općine Bosanski Petrovac, danas do 19 sati na magistralnom putu M-5 Gorjevac-Bosanski Petrovac očekuje se veće prisustvo pješaka, zbog čega se apeluje na vozače da na pomenutoj dionici voze maksimalno oprezno i sporije. 

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ne propustite