NAKON HAPŠENJA BIO I U SAMICI: Sejfović prebačen u zenički zatvor pod jakim policijskim obezbjeđenjem!

Vijesti
NAKON HAPŠENJA BIO I U SAMICI: Sejfović prebačen u zenički zatvor pod jakim policijskim obezbjeđenjem!
.

Odluku o premještanju donio Kantonalni sud u Sarajevu na prijedlog Tužilaštva, Sejfović je pod jakim policijskim obezbjeđenjem prebačen u zenički KPZ

Amel Sejfović, bjegunac koji je nakon osam dana vraćen u KPZ Miljacka Sarajevo, prebačen je u KPZ Zenica, piše Oslobođenje. Ovo je odlučio sarajevski Kantonalni sud a na prijedlog Tužilaštva, koje Sejfovića tereti za pljačku Raiffeisen banke u kojoj je ubijen biciklista Kemo Bašić.


Ova odluka uslijedila je nakon prijedloga sarajevskog Tužilaštva, a nakon što je Sejfović uhvaćen na području mjesta Buci kod Visokog,

Sejfović je, kako smo već pisali, u ponedjeljak uhapšen u blizini Visokog, osam dana nakon što je uz prijetnju oružjem pobjegao iz prostorija KPZ-a Miljacka, gdje je bio u pritvoru zbog pljačke Raiffeisen banke.

On je u nedjelju 3. septembra, uz prijetnju oružjem zaposlenicima, pobjegao iz zatvora. Zbog pomaganja Sejfoviću policija je uhapsila deset osoba, od kojih se šest nalazi u pritvoru. Nakon što je ponovno uhapšen, Sejfović je saslušan u MUP-u KS, pregledan u bolnici, a potom i smješten u samicu. On je, inače, odranije dobro poznat organima gonjenja po raznim krivičnim djelima. 

Ne propustite