PREOKRET U ISTRAZI: Hirurg možda nije pucao u glumicu, tragovi baruta sve otkrivaju!

Region
PREOKRET U ISTRAZI: Hirurg možda nije pucao u glumicu, tragovi baruta sve otkrivaju!
.

Tragovi baruta otkriće tajnu šta se zapravo desilo između uglednog hirurga sa VMA Srđana Cvetanovića (59) i glumice Ivane Panzalović (30) u stanu u ulici Koste Racina na Dedinju.

Utvrđeno je da su oboje u trenutku krvavog obračuna, 7. septembra oko 4.30, imali alkohol u krvi, ali će tek poslije kompletne istrage biti jasno da li je kapljica više pomutila razum ljekaru ili se radi o zločinu zbog ljubomore.

- Glumica je jedini živi svjedok ove drame. Njen iskaz je od velikog značaja za utvrđivanje istine, ali će slika cijelog događaja biti potpuno jasna tek kada se obave sva vještačenja. Za rasplet drame je potrebna skica lica mjesta, policijski zapisnik o uviđaju, foto-dokumentacija, obdukcioni nalaz o povredama pokojnog doktora, izvještaj ljekara o ranjavanju glumice, balistički nalaz i izjava glumice - navodi izvor iz istrage.

Balističko vještačenje treba da pokaže ko je pucao i sa kojeg rastojanja.

glumica1

- Najvažniji je parafinski test ruku, jer on otkriva ko je pucao. Ako je hirurg pucao, na njegovim rukama su morale da ostanu čestice baruta. Provjerava se da li je i glumica imala tragova barutnih čestica na rukama, bez obrzira na njene tvrdnje da joj je ljekar pucao u glavu, a poslije toga izvršio samoubistvo.

- Važan je oreol oko njene rane na glavi, jer to govori sa kojeg je rastojanja pucano. Ako je rastojanje između tijela i ijcevi manje od 40 centimetara, oko ulazne rane će ostati trag barutnih čestica - objašnjva sagovornik i dodaje da sama povreda mnogo otkriva.

- Na osnovu kanala rane se utvrđuje gdje su bila usta cevi. Rana može da otkrije da li je doktor pucao glumici u glavu kada je prislonio pištolj ili je hitac ispalio iz daljine. Na osnovu njihovog međusobnog položaja, koji je zatečen prilikom uviđaja, kao i iskaza glumice, provjeravaće se kako je pucao i da li se ceo događaj odigrao baš onako kako je profesorka iz "Kursadžija” ispričala - kaže na kraju sagovornik i naglašava da je u događajima kao što je ovaj veoma teško utvrditi istinu.

Veza glumice i hirurga, puna snažnih emocija, okončala se u stanu na Dedinju u kojem su zajedno živjeli oko šest mjeseci.

Prema prvim saznanjima iz istrage, Ivana je policajcima ispričala da joj je Srđan poslije burne svađe i tuče pucao u glavu, a potom izvršio samoubistvo.

Ispred zgrade u kojoj se odigrala drama mogli su se vidjeti polomljen ventilator, luster i čaše koje su ljubavnici bacali kroz prozor, dok je krvi bilo na sve strane.

 

(Alo.rs)

Ne propustite