Predsjedništvo BiH sutra razmatra Izvještaj o procesu evropskih integracija BiH

Bosna i Hercegovina
Predsjedništvo BiH sutra razmatra Izvještaj o procesu evropskih integracija BiH
..

Predsjedništvo BiH sutra će se na sjednici očitovati o Izvještaju Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa evropskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obaveze u vezi pripreme odgovora na Upitnik Evropske komisije.                                

Također, predviđeno je razmatranje Finansijskog izvještaja Centralne banke BiH na dan 30. juni 2017. godine. 

Na predloženom dnevnom redu uvršten je Prijedlog odluke o davanju odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore o saradnji u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, te Sporazuma o projektu tehničke saradnje "Jačanje kapaciteta za upravljanje i smanjenje rizika od katastrofe i uvođenje praksi prilagođavanja klimatskim promjenama u sektoru poljoprivrede na Zapadnom Balkanu".

Planirano je da se Predsjedništvo BiH izjasni o Prijedlogu odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Izmjena i dopuna Sporazuma o preuzimanju uloge suosnivača za Institut za nestale osobe u BiH između Vijeća ministara BiH i Međunarodne komisije za nestale osobe.

Osim toga, na sjednici će biti razmotreno davanje odobrenja za zaključivanje Memoranduma o razumijevanju o naučnoj i tehnološkoj saradnji između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva nauke i tehnologije Islamske Republike Pakistan i Prijedlog odluke o prihvatanju Nota sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o tehničkoj saradnji za 2014. godinu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ne propustite