APOKALIPSA U REGIONU: Temperatura pala za 12 stepeni, vjetar lomi drveće, ALI NAJGORE TEK SLIJEDI

Region
APOKALIPSA U REGIONU: Temperatura pala za 12 stepeni, vjetar lomi drveće, ALI NAJGORE TEK SLIJEDI
.

Oko 19 sati nevrijeme je zahvatilo pojedine dijelove Beograda, pa i centar prijestonice, a temperatura je za samo dva sata pala za čak 12 stepeni - sa 29 na 17!

Kako javljaju sugrađani, na Novom Beogradu jak vjetar je čak počeo da lomi grane drveća koje su popadale po parkiranim automobilima, a zabilježeni su slučajevi i obaranja saobraćajne i građevinske signalizacije.


Raspuknuto drvo u Omladinskih brigada

1


- Drvo je prosto prepolovljeno u blizini tehničke škole "Prvi maj", ali i obližnjeg autobuskog stajališta - javio nam je sugrađanin iz Ulice Omladinskih brigada.

Na drugom kraju grada, u opštini Grocka, došlo je do kraćeg nestanka električne energije, a kako javljaju čitaoci teško su pogođeni i Ugrinovci, u opštini Surčin,prenosi Blic.


Prema najavama RHMZ-a, u narednim satima se u Beogradu očekuje mjestimično kiša, a u pojedinim dijelovima prijestonice mogući su pljuskovi i olujni vjetar.

- Tokom noći u Beogradu će povremeno padati kiša, a biće i pljuskova sa grmljavinom. Tako će biti sve do jutra kada se očekuje kiša samo u pojedinim dijelovima grada - rekli su za "Blic" iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Opasnosti po ljude, ipak, ne bi trebalo da bude.

- Ne očekuje se neko ozbiljnije nevrijeme, već samo kiša sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar je pojačan uz jaču oblačnost – rekli su iz RHMZ-a i najavili sličan scenario i za sutra uveče.

2
Kako se može vidjeti na radarskoj slici na sajtu RHMZ-a, oblaci koji donose padavine bukvalno "drže u okruženju" Beograd.

 

Ne propustite