Ako radite ove stvari na prazan želudac, MOGLI BISTE SNOSITI NEŽELJENE POSLJEDICE!

Zanimljivosti
Ako radite ove stvari na prazan želudac, MOGLI BISTE SNOSITI NEŽELJENE POSLJEDICE!
.

Ove stvari nikako ne bismo trebali raditi na prazan želudac:

Ići na spavanje

Glad i nizak šećer u krvi drže nas budnima, zato nikako nije preporučljivo usnuti bez da ste popili barem šalicu mlijeka.

Vježbati

Puno puta smo čuli da vježbanje na prazan želudac troši više kalorija. Možda, ali to ne osigurava gubitak masnoće već samo mišićne mase.

Kupovati namirnice

Kada gladni idemo u trgovinu, sigurno ćemo kupiti i više nego što nam treba, čak i ako smo u trgovini s odjećom.

Piti sokove od citrusa

Kiselina i vlakna u agrumima nadržuju prazan želudac, što je jako opasno za osobe koje boluju od gastritisa. Međutim, rizik od iritacije možete smanjiti razrjeđivanjem soka vodom u omjeru 1:1.

Svađati se

Glad nas čini nervoznima, to svi znamo. Razlog leži u tome što samokontrola zahtijeva energiju. Ne možemo trezveno razmišljati ako nemamo ništa u želucu pa riječi samo lete bez da o njima razmislimo.

 Piti tablete

Aspirin, paracetamol i druge nesteroidne protuupalne lijekove nikako nije dobro uzimati na prazan želudac jer mogu smanjiti njihovu učinkovitost i uzrokovati ozbiljne probleme poput želučanog krvarenja.

Piti kafu

Iako obožavamo ovu naviku, ona nam ne radi dobro. Čak i kafa bez kofeina potiče proizvodnju kiseline koja izaziva žgaravicu i druge probleme u probavnom traktu ako ju se pije na prazan želudac.

Piti alkohol

Znate i sami da alkohol brže ulazi u krv ako nema podlogu u obliku hrane i sa svakim konzumiranjem oštećuje jetru, srce i bubrege.

Žvakati žvakaču

Znate što se događa kada zvačete žvakaču bez da ste išta konzumirali? Stvara se kiselina koja može uništiti želučanu opnu jer veću količinu sline shvaća kao da upravo jedete. Nije ih dobro žvakati duže od 10 minuta, čak i na pun želudac.

 

Ne propustite