ARHITEKTURA I INOVACIJE: Tornjevi koji liče na kaktus!

Arhitektura
ARHITEKTURA I INOVACIJE: Tornjevi koji liče na kaktus!
.

Veliki "kaktusi" uskoro će izroniti iz samog centra Kopenhagena.

Arhitektonska firma BIG nedavno je predstavila planove izgradnje interesantnog para zgrada koji će se graditi u Vesterbro distriktu Kopenhagena. Projekat, koji će biti kreiran u saradnji danskih kompanija Dorte - Mandrup Architects, nazvan je Cactus Towers i predstavlja visoke stambene zgrade koje će biti izgrađene pored0 samoodržive IKEA prodavnice.

nasl

Smještena na Kelvebod Bridž priobalju, lokacija od 74.000 m2 sastojaće se od nove IKEA prodavnice, budžetskih hotela i zelenih površina, koji dolaze kao dodatak dvjema zgradama Cactus Towers. Ovaj par građevina dobio je svoje ime zbog šiljastih dijelova fasade kreirane od rotirajućih podnih platoa. Uglovi ovih rotacionih segmenata kreirani su kako bi stvarali sjenku na spratu ispod. Tornjevi će biti 60 i 80 metara visoki i sastojaće se od 500 stanova.

enterijer-kaktus-tornjevi-3
.
Nova IKEA prodavnica kreirana do tornjeva neće posjedovati parking mjesta za automobile, jer će svi njeni kupci morati da dolaze na biciklama kako bi izvršili sitnije kupovine. Na mjestu izgradnje tornjeva naći će se i hotel sa 1.250 soba, rasprostranjenih na dva nivoa i očekuje se da će biti najveći ovakav objekat u nordijskom regionu. Projekat će biti spreman za otvaranje 2019. godine.

enterijer-kaktus-tornjevi-4

Ne propustite