MUČE VAS KOMARCI? Riješite ih se uz pomoć prirode!

Praktična žena
MUČE VAS KOMARCI? Riješite ih se uz pomoć prirode!
.

Umjesto da kupujete razne hemijske preparate koji bi trebali otjerati dosadne komarce, zašto se ne biste poslužili prirodnim oružjem? 

Ovih pet biljaka tjerat će komarce dalje od vašeg doma pa ih smjestite na prozorsku dasku i zasadite u svoje dvorište.

Lavanda osim svog umirujućeg mirisa, ima još jednu iznimno korisnu karakteristiku. Tjera kukce! Zasadite grm kraj terase kako biste mogli neometano uživati u ljetnim noćima na otvorenom.

15861536494-7e0236905a-n

Matičnjak svojim mirisom jako podsjeća na limunsku travu i to zato što sadrži visoke razine hemijskog spoja zvanog citronellal, koji kukci posebno ne vole, pa će vam taj svjež miris pomoći da vam dom ostane slobodan od komaraca.

best-photography-in-world-hd-wallpapers

Mirisan i ukusan, bosiljak je osim u kuhinji koristan i za tjeranje raznovrsnih kukaca. Njegov specifičan miris odbijat će nametnike, a pri tome nećete trebati ni taknuti njegove listove.

Lišće metvice ne samo da će tjerati komarce, nego se možete poslužiti i eteričnim uljem metvice kako biste ublažili moguće ugrize.

Pozitivna strana mačje metvice jest da ćete uspješno otjerati komarce sa svog prozora, ali pripazite ako imate mačku kao kućnog ljubimca. Mačke obožavaju miris mačje metvice koja ih potpuno obuzme.

melissa-officinalis01

Ne propustite