Crnadak: Vučićeva posjeta važna za odnose Srbije i BiH, ali i u regionu

Bosna i Hercegovina
Crnadak: Vučićeva posjeta važna za odnose Srbije i BiH, ali i u regionu
-

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je danas da je predstojeća posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Sarajevu važna, prije svega, za odnose Srbije i BiH, ali i u regionu.

"Očekujem da sve prođe mirno i dostojanstveno, da posjeta bude sa porukama mira i zajedničke budućnosti naroda koji žive ovdje", rekao je Crnadak Srni. Crnadak se nada da će prilikom Vučićeve posjete BiH sutra i prekosutra biti otvoren određen broj suštinskih, konkretnih pitanja, među kojima je granica.

"Bilo bi vrlo važno da se poslije mnogo godina ovo pitanje otvori i da se počne raditi na konačnom rješavanju pitanja granice", istakao je ministar inostranih poslova BiH, podsjećajući da je vrlo mali dio granice nedefinisan, ali da tu ima još dosta posla.

Prema njegovim riječima, ako se sa skupa na najvišem nivou pošalje poruka o tome, to će sigurno doprinijeti bržem završetku definisanja granice.

"Dolazak predsjednika Srbije nakon šest godina u Sarajevo, i nakon svega što se dešavalo u međuvremenu, od ogromne je važnosti. Poslije ove posjete odnosi Srbije i BiH krenuće uzlaznom putanjom", poručio je Crnadak, prenosi agencija Srna. 

Ne propustite