Bajramski prijem u Srebrenici

Bosna i Hercegovina
Bajramski prijem u Srebrenici
.

Zamjenik načelnika Općine Srebrenica Nermin Alivuković i predsjednik Skupštine općine Srebrenica Alija Tabaković danas su u Kulturnom centru Srebrenica organizovali bajramski prijem.

Alivuković i Tabaković izrazili su zadovoljstvo zbog prisustva brojnih predstavnika političkog, javnog, vjerskog i kulturnog života, poručivši da "vjerski blagdani ne smiju biti strani jer su se vijekovima u zajedništvu obilježavali".

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić, koji je prisustvovao prijemu, smatra da Srebrenica i njeni građani zaslužuju bolje uvjete života, istaknuvši da ovaj grad treba da se razvija.

-Sve se može postići ako se uvažavamo i poštujemo. Tradicija bosanska jeste da živimo jedni s drugim, da zajedno obilježavamo praznike. Prošlost se ne može zaboraviti i činjenica je da se u Srebrenici desio genocid, ali vrijeme je pred nama i moramo ići naprijed. Prošlost ne smije biti prepreka budućnosti. Mi moramo živjeti zajedno i raditi za budućnost - rekao je Salkić.

Izrazio je nadu da će uskoro biti riješen i problem u vezi s banjom "Guber" što bi Srebrenici značilo mnogo, naglasivši da "svi moramo raditi za dobrobit ovog grada i građana".

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić vjernicima islamske vjere čestitao je Bajram tradicionalnom čestitkom.

- Bajram šerif mubarek olsun i želim vam sve naredne dane sretne u zdravlju i sreći sa svojom porodicom. Ovi prijemi su pokazatelji da Srebreničani poštuju jedni druge, njihove običaje i praznike, to niko ne može da nam ospori. Ovi primjeri pokazuju da Srbi i Bošnjaci u Srebrenici žive normalno - poručio je Grujičić.

Prijemu su prisustvovali i potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica Radomir Pavlović, zamjenik načelnika Općine Bratunac Salih Dubičić te predstavnici Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve Srebrenica.

Ne propustite