Kako se obući za putovanje avionom?

Moda i ljepota
Kako se obući za putovanje avionom?
.

Neke stvari najbolje je ostaviti u ormaru, za neke druge prilike i za putovanje obući nešto prikladnije.

Saznajte šta biste trebali obući za put, a šta biste trebali izbjegavati i zašto. 

Mnoge se žene, ali i muškarci, i tokom leta žele osjećati privlačno pa odijevaju usku odjeću. Osim što usko zaista ne znači i seksi, bitno je imati na umu da je tokom putovanja potrebno nositi ugodnu odjeću koja neće dodatno otežavati cirkulaciju, posebno prilikom dužeg leta kada postoji veća opasnost od zgrušavanja krvi i usporavanja protoka, naročito u potkoljenicama. Ugrušak u nogama se naziva duboka venska tromboza ili DVT, a kako biste to izbjegli, krećite se po zrakoplovu što više i nosite udobnu odjeću i obuću.  

gty-annoying-passenger-plane-sk-150316-12x5-1600

Kožne hlače pravi su modni hit već nekoliko sezona i vjerojatno se u njima osjećate odlično i privlačno. Spremite ih u prtljagu, nemojte u njima putovati. Nadutost je čest problem putnika avionom, a s tim se "bore" i stjuardese. Zato je preporuka nositi laganu odjeću s elastičnim "strukom".  

Štikle izgledaju odlično na ženama, u to nema sumnje, ali putovati u njima? Iako niko ne želi razmišljati o neugodnim situacijama koje se mogu dogoditi tokom leta, ipak valja imati na umu da ste u slučaju opasnosti, dobro pripremljeni. Štikle će vam otežati izlazak iz aviona putem izlaza za nuždu, u takvim situacijama možete se i ozlijediti, ali i druge. Japanke i sandale takođe nisu najbolji izbor. Može vam biti hladno tokom leta, posebno ako je riječ o dužem letu.  

Preporuka je skinuti nakit prije sigurnosnih provjera u zračnoj luci. Sav nakit morate skinuti sa sebe i staviti u kutiju. Možda bi bilo najbolje da nakit ostavite za neki noćni izlazak ili poslovni sastanak, a tokom putovanja dovoljan vam je samo sat.   

Najbolje je za svako putovanje, pa tako i avionom, obući se slojevito. Lako ćete skinuti višak odjeće ako vam je vruće, a nećete morati posezati za dodatnim komadima odjeće u ručnu prtljagu ako vam je hladno. U avionu možete pitati kabinsko osoblje za dekicu, no ako ste još uvijek u zračnoj luci i čekate ukrcaj, imate samo ono što vam je pri ruci. Za žene je odličan "modni dodatak" pašmina koju po potrebi može nositi na više načina, a poslužit će i kao podloga za nasloniti glavu, prekrivač, marama oko glave ako želite prigušiti zvukove okoline i sl. 

stewardess-belts-in-child

 

Ne propustite