Ovi znakovi ukazuju na tumor i ne smijete ih ignorisati!

Zdrav život
Ovi znakovi ukazuju na tumor i ne smijete ih ignorisati!
.

Čak jedna trećina melanoma razvija se iz postojećih mladeža koje već duže vrijeme imate na koži, no razloga za paniku nema sve dok na njima ne uočite određene promjene.

Ako vam se na koži pojavi veliki tamni mladež gdje ga prije nikada niste imali, trebali biste posjetiti liječnika. To je jedan od glavnih simptoma raka kože. Ipak, novi mladeži nisu i jedini simptom te smrtonosne bolesti. Pročitajte o kojim još faktorima morate voditi brigu!

doctor-skin-cancer-e1384059152677

Asimetričan mladež 
Mladež koji je sa svih strana jednak najčešće nije opasan te je riječ o benignoj izraslini, no ako je madež 'čudnog' oblika trebali bi posjetiti liječnika. 

Mladež s nepravilnim krajevima 
Kod benignih izraslina, rubovi su poprilično jasni. No, kada je riječ o malignoj izraslini rubovi su spojeni s kožom i teško se razaznaju. 

Mladež s različitim bojama 
Benigni mladež je najčešće cijeli smeđe boje, bilo svjetlije ili tamnije. No, ako madež ima nekoliko nijansi boja na sebi onda to predstavlja moguću opasnost. 

Veliki mladež 
Ako je mladež veličine gumice na olovci, riječ je o benignoj izraslini, ali ako je veći od toga, odite kod liječnika po stručno mišljenje. 

Mladež se razvija 
Obratite pažnju na svoje mladeže. Ako primijetite bilo kakve promjene, bole vas, svrbe, krvavi su ili hrapavi, hitno posjetite liječnika. 

Jedan mladež ne izgleda kao ostali 
Ako su vam svi mladeži na tijelu poprilično slični, ali jedan se posebno ističe, to može biti razlog za brigu. Na primjer, ako su vam svi mladeži tamniji, a taj jedan je svjetlije boje, moguće je da je riječ o malignoj izraslini. 

everglades

Ne propustite