Stara fabrika u novom ruhu i drugoj svrsi!

Arhitektura
Stara fabrika u novom ruhu i drugoj svrsi!
.

Adaptivna ponovna upotreba starih građevina ne samo da prepolovljava troškove izgradnje, već takođe predstavlja i ekološki ispravnu opciju  koja redukuje otpad.

Drugim riječima, dok se mušterije sve više interesuju za „zelene načine života“, koji sa sobom donose kućne proizvode kao i same domove, cjelokupna ideja poprima oblik i postaje veliki trend u svijetu.

low-res-capriole-cafe-interior-01-ht

Smješten u industrijskom dijelu holandskog grada Haga, restoran Capriole Café personifikuje ovaj inovativni trend u arhitekturi transformacijom koju je izveo Bureau Fraai studio, prilikom njihovog projekta pretvaranja stare fabrike bilja i lakova u šarmantni, savremeni kafe restoran. Ovaj projekat renoviranja je zaista izvanredan u svakom smislu, dok se njegov enterijer prelijepo ističe u mnogo abrazivnijem komšiluku u kome je restoran smješten.

89

Redizajnirani enterijer lokala je podjeljen na dva različita nivoa, sa prizemnim dijelom u kome se nalaze kafić, kafe bar i restoran, sa drugim etažom na kojoj su smješteni daleko privatniji bar, trening centar, izložbeni prostor, upravna kancelarija i soba za sastanke. Čelični elementi dodaju slojeve intrigantnog izgleda postojećem prostoru i pružaju kafe restoranu veoma lijep i sofisticirani šarm, koji se savršeno ističe pored crno/bijelih zidova koji su njegovu šemu boja ostavili gotovo nepromijenjenom. Dekor u vidu drvenih elemenata ankeriše različite površine i pruža prijeko potrebnu toplinu, dok skulpturalno osvetljenje zajedno sa njim diktira čitavo raspoloženje ovog ambijenta.

2-7

Ne propustite