BIZARNA SREDSTVA ZA IZBJELJIVANJE ZUBA: Da li bi se usudili probati ove nevjerovatno MOĆNE trendove ?

Zanimljivosti
BIZARNA SREDSTVA ZA IZBJELJIVANJE ZUBA: Da li bi se usudili probati ove nevjerovatno MOĆNE trendove ?
.

Mnogi se ne bi usudili da probaju, jer su im zubi veoma važni, međutim postoje i oni koji vjeruju u sve sto pročitaju

Sigurni ste bar jednom pročitali naslov tipa "Bjelji zubi bez oslanjanja na skupe stomatološke intervencije". Neki su probali savjete, neki ne, a pitanje je da li oni zaista imaju takvu moć kao što kažu?

Paste koje se reklamiraju na internetu uspješno će odstraniti mrlje na zubima. Nije baš sve jedno smućkati neke sastojke i premazati zube time i ostaviti ih da djeluju sat vremena.

Mnogi se ne bi usudili da probaju, jer su im zubi veoma važni, međutim postoje i oni koji veruju u sve sto pročitaju i hrabro primenjuju svaki savjet koji nađu na internetu.

Ako svim silama želite izbijeliti svoje zube, pogledajte što ima reći cijenjeni stomatolog Luke Cronin o najnovijim trendovima u industriji blistavog osmijeha


Pasta za zube sa aktivnim ugljem - crna pasta

Postoje tvrdnje da aktivni ugalj može da apsorbuje tanin, jedinjenje koje se nalazi u kafi, čaju i vinu,a koje utiče na stvaranje mrlja na zubima. Takođe se smatra da ova crna pasta može da eliminiše toksične bakterije koje su uzročnik lošeg zadaha.

Ovaj trend podrazumeva pranje zuba aktivnim ugaljem. Proizvod je u obliku kapsula ili u obliku praha, i kao takav meša se sa vodom i dobija se pasta koja se zatim stavlja na četkicu i koristi za pranje zuba.

Iako mnogi tvrde da ovaj proizvod ima čudotvorna izbjeljivačka svojstva, dr Kronin upozorava: "To je još nejasno da li je aktivni ugalj bezbjedan za korišćenje u ove svrhe. Postoji zabrinutost da takva pasta može biti previše gruba za zube i desni".


Bućkanje ulja

Vjeruje se da bućkanje ulja u ustima 20 minuta može da poboljša oralno zdravlje.

Osnovna ideja je da se uzme par kašika biljnog ulja i da se njime ispira usna duplja. To je Ajurvedska tehnika, po kojoj ulje zahvaljijući svojim antimikrobnim svojstvima vezuje toksine u ustima i izvlači bakterije.

"Ako želite da probate, možete slobodno, jer nije utvrđeno da bi moglo imati negativan uticaj. Međutim, ne bih preporučio ovu tehniku za postizanje boljeg oralnog zdravlja, jer smatram da nema nikakvog naročitiog efekta", izjavio je dr Kronin.


Kora od voća

kora

Postoji ubeđenje da čišćenje zuba korom od voća zapravo predstavlja alternativu pranja zuba pastom. Veruje se da ako korom od pomorandže ili limuna trljate zube, možete da uklonite tamne mrlje.

Ovaj način pranja zuba može da posluži ako u nekom trenutku nemate četkicu, ali ne i za dužu primenu.

Dr Kronin nije ujveren da je ovaj postupak efikasan, i da je bezopasan, ali je klinički dokazano da to i nije dobar način, a ni zdrav za zube i desni.

"Kora pomorandže i limuna sadrži kiseline koje mogu da oštete zubnu gleđ i dovedu do još veće štete. Zubi bi mnogo brže mijenjali boju i postali bi tamniji, pogotovo ako koristite namirnice koje boje zube, kao što su sosevi od paradajza, tamna vina, i čajevi. Kada je u pitanju kora od banane, ona je bezbjedna za korišćenje."

Ne propustite