Tako se to radi: FOTOGRAFIJA KOJA KRIJE PUNO VAŽNIH LEKCIJA (FOTO)

Mame i bebe
Tako se to radi: FOTOGRAFIJA KOJA KRIJE PUNO VAŽNIH LEKCIJA (FOTO)
.

U posljednje vrijeme tako puno priča o prihvaćanju svih nas, onakvima kakvi jesmo, pogotovo ako se priča o fizičkim atributima i uopće pogledu na tijelo kao takvo.

No, ova mama zapravo sve to već zna od prije, samo što je u ovom uhvaćenom trenutku sve to lijepo sjelo na mjesto.

Ova fotografija nije tek jedna od istih u nizu. U njoj je niz lekcija koje je mama Brittney Johnson htjela podijeli s javnosti.  

A javnost je odgovorila: "Da, tako se to radi mama!"

"Bio je to naš dan zajedničkog šopinga. Ja i moja "dama", sva skockana za izlazak, u svojoj fensi ženskoj odjeći, s fensi cipelicama i lutkom u ruci.

Ušli smo u šoping centar, a ona je sva važna, kao prava dama, ponosna na sebe, popričala sa svima. Nije se dala maknuti od frajera iz Starbucksa, bila je "u priči". Otišli smo na večeru, gdje je ona sva važna govorila "molim" i "hvala" i "baš vam je lijepa kosa". 

Potom smo otišle vidjeti badiće za mene. Damica mi je pomogla odabrati najbolje modele, njih čak 11 (zna dama da to nije lak posao), potom je ušla sa mnom u garderobu, svoju lutku lijepo stavila na "spavanje" i dok je pomagala razvezati i skinuti badiće s vješalica, onako dječje je zavikala "vidim ti guzicu haha". Na glas, da baš svi čuju.

No, to je dijete, zar ne? A ovi prethodni damski maniri - oni su rezultat onoga što je dijete vidjelo od nas odraslih."

I tako mi zajedno biramo badiće, ja se presvlačim, slikam i naravno šaljem svojim curama, jer cure imaju tu posebnu vezu i znam da će mi pomoći odabrati najbolje. Na jednoj od tih slika slučajno sam uslikala i nju kako i ona važno probava moje kupaće i komentira "Kako je divan ovaj uzorak. Mislim da mi baš lijepo stoji. Misliš li i ti da sam baš lijepa u njemu?", ispitivala me.

Iako joj svaki dan govorim da je lijepa, u tom me trenutku zapravo pogodilo saznanje: ona stvarno priča sve ono što čuje oko sebe.  

Ona je tako silno uljudna i pristojna, zato što sam zapravo ja takva.  

Strašno voli dijeliti komplimente drugima, jer zapravo zna kako je divno kada i njoj udjele lijepu riječ.  

A da je to iznimno važno, taj osjećaj i te rečenice koje izgovaramo pred djecom, pokazuje i ovo.

Kao što vidite, moja linija nije besprijekorna, svjesna sam toga, ali se ne zamaram no, mogla sam komotno, dok sam se presvlačila komentirati - "oh kako sam se samo udebljala. Ili grozno mi stoji ovaj badić". Ili samo reći "o vidi, ova mi boja baš dobro stoji. Baš sam si lijepa u njoj".  

A reći ću vam zašto vam to kažem.  

Kada pričamo o ponašanju prema drugima - budite im dobar primjer. 

Kada pričamo o dobroti i pristojnosti - budite im dobar primjer. 

A kada pričamo o prihvaćanju sebe takvima kakvi jesmo - pogađate - budite im primjer.  

Kako se ja osjećam u svom tijelu moja je stvar, ali dojam koji ja ostavljam mom djetetu mora biti pozitivan. Jednostavno mora, zbog dobrobiti njih samih, a naravno i nas.  

Djeca moraju stvoriti temelje koji će ih naučiti da budu sretni u svojoj koži, da oni ne moraju biti lijepi kao drugi, samo zato što već jesu lijepi takvi kakvi jesu.  

Znate, male će cure odrasti i kada im jednom netko uputi kritiku na račun njihovog izgleda, lako moguće da se njihovo samopouzdanje strmoglavi, a to nemojte raditi svom djetetu. Vi ste ti koji ih sada moraju naučiti voljeti sebe baš takve kakvi jesu. Svaka cura zaslužuje da joj je se utuvi u glavu koliko je lijepa. To je jedino važno, jer svaka, baš svaka cura zaslužuje, da svaki dan sama za sebe može reći: "Baš sam si lijepa!".

I nije to samo zbog estetike, to valjda znate. Pozitivan stav najbolji je temelj za sve što ih u životu tek čeka.

Ne propustite