Jasmin Hošo: "IMAMO LIDERSKO MJESTO NA TRŽIŠTU BiH!"

Biznis
Jasmin Hošo: "IMAMO LIDERSKO MJESTO NA TRŽIŠTU BiH!"
.

Poslijeratna obnova Bosne i Hercegovine i velika potreba za građevinskim materijalima otvorila je put dolasku mnogih stranih kompanija koje su prepoznale potencijal našeg tržišta.

Cement, pijesak, staklo, cigla, blokovi, armature, krovne konstrukcije, crijep bili su potrebni kako bi se obnovila naša porušena zemlja.

I Austrijske renomirane kompanije vidjele su u tome svoju šansu. Jedan od najvećih europskih proizvođača crijepa, austrijski Tondach, je krajem 1996. godine osnovao kompaniju u našoj zemlji Tondach BiH d.o.o.

Kako je za Radiosarajevo.ba izjavio jedan od vlasnika i direktor Tondacha BiH d.o.o. Jasmin Hošo, kompanija već 21 godinu uspješno radi i ima 14 zaposlenih.

“Firma je dobrim dijelom naslonjena na naše tvornice koje se nalaze u Austriji, Srbiji, Mađarskoj, Sloveniji itd. U svom proizvodnom programu, pored crijepa, imamo i blokove za gradnju kuća, cijevi za distribuciju vode i druge proizvode. Crijep, kao tradicionalni materijal koji se koristi u BiH, mnogo je prisutan. Imamo lidersko mjesto na tržištu BiH i nadam se da će tako ostati u budućnosti”, rekao je Hošo.

Ocijenio je da sada postoji veći potencijal tržišta u BiH nakon perioda poslijeratne obnove.  

Kao najznačajnije partnere s kojima radi naveo je firme koje imaju stovarišta građevinskog materijala i građevinska preduzeća, napominjući da u segmentu cijevi i cijevnih sistema imaju brend Pipelife.

“Prošle godine došlo je do širenja poslovanja i broja zaposlenih. U sljedećih nekoliko godina apsolutno planiramo širenje naše mreže. To uključuje gradnju nove voisoko energetski učinkovite kuće. Vodimo računa o zaštiti okoliša i to je nešto bez čega ne možemo”, spomenuo je Hošo.

Na pitanje da li s rastom ekološke svijesti dolazi i do povećanja prodaje energetski učinkovitijih materijala, naš sagovornik je spomenuo da sa dolaskom naši ljudi iz inostranstva se usvajaju nove ideje, tehnologije i riješenja, pa i u upotrebi ekološki prihvatljivjih materijala.

Ne propustite