IMAMO RJEŠENJE: Kako da spriječite prekomjerno stvaranje leda u zamrzivaču?

Sve za dom
IMAMO RJEŠENJE: Kako da spriječite prekomjerno stvaranje leda u zamrzivaču?
.

Kada dođe ljeto, svi maštamo o egzotičnim destinacijama, hladnim i osvježavajućim napicima, sa puno kockica leda.

Led je savršeni dodatak osvježavajućim pićima koja volimo, bilo da je u pitanju kafa, sok ili neki  koktel, posebno onih dana kada jednostavno ne znamo kako da se rashladimo. Ipak, u jednom dijelu vašeg doma, led može predstavljati pravi problem i muku.

Naravno, govorimo o zamrzivačima i frižiderima sa hladnim komorama. Kao što i sami znate, kada se nakupi led u zamrzivaču, on ne može normalno da funkcioniše i vrlo lako može doći do kvara, a da ne pominjemo potencijalni haos koji može nastati, ukoliko nekim slučajem dođe do nestanka struje.

Iako je temperatura u zamrzivačima konstantna i teško može pasti za kratak vremenski period, otapanje leda može prouzrokovati velike probleme. Pritom, led u zamrzivaču je prava noćna mora za svakog od nas ko mora da ga se otarasi. Ipak, i za taj problem postoji rješenje, koje zapravo sasvim jednostavno.

Uz genijalan trik koji vam otkrivamo, moći ćete da spriječite nastanak leda tamo gdje mu nije mjesto.

Sve što treba da uradite je da očistite svoj zamrzivač ili hladnu komoru frižidera od leda koji tu postoji, ako ga ima i potom zidove, fioke i sve druge elemente premažete uljem. Dovoljno je da na jednu lopticu vate naneste malo ulja, potom to namažete u unutrašnjost svog zamrzivača. Na taj način, stvorićete klizavu površinu na kojoj led neće moći da se formira.

Ovaj postupak traje samo nekoliko minuta, a spriječit će sve vaše muke sa šerpama ispunjenim toplom vodom, brisanjem i mukotrpnim razbijanjem leda koji se taloži konstantno. 

aid6830-v4-728px-removeitems-step-1

 

Ne propustite