Ipak nisu oči ono što najviše privlači muškarca : U pitanju je nešto malo niže...

Ljubav
Ipak nisu oči ono što najviše privlači muškarca : U pitanju je nešto malo niže...
.

Pokazalo je to istraživanje znanstvenika koji su pomoću softwarea za praćenje pokreta očiju pokušali otkriti na kojem dijelu lica će se zadržati pogled muškarca prvih deset sekundi.

Godinama smo bile uvjerene da su oči ono što muškarci prvo primijete na ženi, no bile smo u zabludi.

Ono što na ženskom licu najviše privlači muške poglede su usnice, pogotovo ako su izrazito crvene.
To potvrđuje istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta u Manchesteru koji su uz pomoć softwarea za praćenje pokreta očiju pokušali otkriti na kojem dijelu lica će se zadržati pogled muškarca prvih deset sekundi nakon što prvi put vidi neku ženu.

I pokazalo se da će njegove oči polovicu tog vremena provesti fokusirane na njezinim usnama. Istraživanje je pokazalo i da muškarci žene koje imaju ruž za usnice doživljavaju privlačnijima od onih koje ga nemaju, bez obzira na to jesu li im usnice tanke ili pune.

 

Kako do putenih usana

A kako bi vaše usne bile putene, treba im se malo posvetiti. Naime, baš kao i koži lica i tijela, i usnicama je s vremena na vrijeme potreban piling koji će ukloniti odumrle stanice s nježne kože, kako bi usnice postale mekane i podatne. Vrlo jednostavno to možete učiniti uz pomoć nekoliko prehrambenih artikala koje zasigurno imate u kuhinji.


Muškarci posebno erotičnim doživljavaju žene koje nose ruž.
Pomiješajte malo praška za pecivo s medom i maslinovim uljem da dobijete gustu, kompaktnu smjesu i njome lagano istrljajte usnice. Učinite to prstima, nježnim, kružnim pokretima, masirajući nekoliko minuta. Isperite mlakom vodom pa na usnice nanesite balzam. Ako pri ruci nemate prašak za pecivo, dobra zamjena bit će šećer ili mljevena kava.


Teški ruževi i visoke temperature ne idu skupa. Puno ćete bolje se osjećati, a i bolje i modernije izgledati, ako na usnice nanesete sjajilo nježnih tonova. Prvo nanesite balzam kojim ćete nahraniti i omekšati usnice, a zatim sjajilo. Ako ne možete bez ruža, izaberite tople nijanse. Da bi i ruž hladnijih tonova izgledao ljetno, nježno i toplo, poslužite se vizažističkim trikom: nakon što ste namazali usne ružem, premažite ih slojem svjetlucavog zlatnog sjajila.

usne

Savjet više!

Nahranite usnice vrhnjem

Suhe usnice obilno namažite maslinovim uljem i medom i pustite da se smjesa upije. Za njegu i hranjenje suhih usnica vrlo dobro može pomoći i kiselo vrhnje - obilno ga nanesite i pustite da odstoji dvadesetak minuta. Ponavljajte postupak nekoliko dana sve dok vam se usnice potpuno ne obnove. Isto možete pokušati s kokosovim ili sezamovim uljem. Da bi učinak bio bolji, kada četkate zube, lagano četkicom iščetkajte i usne, postat će prokrvljenije i crvenije. Nakon toga obavezno nanesite balzam.

Ne propustite