Šefova žena joj uručila otkaz jer je "previše lijepa"

Čudne priče
Šefova žena joj uručila otkaz jer je "previše lijepa"
.

Dilek Edvards, 33-godišnja instruktorka joge iz Njujorka, dobila je otkaz zbog toga što je "suviše lijepa". Edvards je dobila otkaz u Centru za kiropraktiku gdje je radila kao maser i instruktor joge. 
Kako je rekla novinarima, direktor Čarls Nikolaj joj je poručio da će dobiti otkaz, uz obrazloženje da će to uraditi jer bi njegova supruga mogla da bude ljubomorna na nju jer je, kako je kazao, previše lijepa. Nekoliko mjeseci kasnije njegova 46-godišnja supruga Stefani Adams je zaista uručila otkaz Edvardsovoj. "Nisi više dobrodošla u Kiropraktički centar Vol Strit. 

Da više tamo nisi nogom kročila i drži se dalje od mog muža i porodice! Ne zaboravi, dobila si upozorenje", navedeno je u poruci upučenoj Dilek. Instruktorka joge je po dobijanju otkaza tužila kompaniju za diskriminaciju jer, kako tvrdi, nije postojao nijedan opravdan razlog da je otpuste, prenosi agencija Anadolija (AA).

U međuvremenu, Sud u Menhetnu je odbacio njenu tužbu, tvrdeći da argument kako je dobila otkaz jer je "suviše lijepa" ne može poslužiti kao osnova za diskriminaciju. Žalbeni odbor Menhetna je naveo da radnik ne može da dobije otkaz zbog pola, ali da, u određenim okolnostima, može dobiti otkaz ako je "suviše lijep".
Sadržaj ovog članka kopiran je sa portala Nezavisnih novina, a original se nalazi na linku: 

Ne propustite