Svi požari na području Trebinja pod kontrolom

Bosna i Hercegovina
Svi požari na području Trebinja pod kontrolom
.

Svi požari na području Trebinja stavljeni su pod kontrolu, potvrdio je koordinator tima za gašenje požara na području grada Miodrag Batinić. 

Batinić kaže da je u poslijepodnevnim časovima stavljen pod kontrolu požar u planinskom vijencu Bjelasica gdje je gasilo 14 vatrogasaca i pripadnika Civilne zaštite Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) koji su išli pješke više od dva kilometra do požarišta.  

Ovaj požar ponovo se aktivirao u četvrtak, a nadljudskim snagama ljudi na terenu spriječeno je njegovo širenje prema Trebinjskim brdima i tamošnjim selima.  

Vatrogasci su veliku zahvalnost izrazili i mještaninu sela Žakovo Radoslavu Vukasoviću koji je nesebično pomagao prilikom gašenja požara. 


 "Uspjeli smo da ugasimo i požar koji je dva dana bio aktivan u rejonu Zagora-Plana dola", kaže Batinić i dodaje da se ovo požarište i dalje čuva.  

Trebinjski vatrogasci pripadnici Civilne zaštite HET-a, grada Trebinja, šumari i mještani već nekoliko mjeseci, ne štedeći se i često izloženi opasnostima, sa kratkim prekidima se bore sa nezapamćenim požarima.

Ne propustite