Salkić u Srebrenici: Koalicioni sporazum se ne provodi

Bosna i Hercegovina
Salkić u Srebrenici: Koalicioni sporazum se ne provodi
-

Predsjednik Povjereništva SDA u Srebrenici Ramiz Salkić održao je danas u Srebrenici sastanak s odbornicima ove stranke, s kojima je razgovarao o unutarstranačkim izborima.

- Izabrali smo povjerenike koji će da nastave da rade po mjesnim ograncima. S druge strane, analizirali smo aktuelnu političku situaciju u vezi s provođenjem koalicionog sporazuma i konstatovali da se ne provodi koalicioni sporazum kako je dogovoreno - izjavio je Salkić nakon sastanka.

Najavio je da će u narednim danima biti održan sastanak s predstavnicima drugih političkih partija o koaliciji i skupštinskoj većini.

-Očekujemo da načelnik općine prestane provoditi paralelizam i da se dosljedno poštuju koalicioni partneri i sve ono što smo potpisali, u suprotnom ćemo vidjeti kako će dalje funkcionisati - istakao je Salkić.

Na pitanje hoće li doći do nove skupštinske koalicije, Salkić je kazao da se ne može ništa reći dok se ne obave razgovori s potpisnicima sporazuma.

- Mi smo opredjeljeni da ispoštujemo oni što smo potpisali. Međutim, s druge strane čini mi se da ljudi nisu opredjeljeni da ispoštuju ono što su potpisali. Naravno, danas smo također zaključili da je bilo kakvo održavanje sjednice Skupštine općine Srebrenica izvan sjedišta neprihvatljivo - potcrtao je Salkić.

Navodi da će izabrani povjerenici početi s aktivnosti na pripremi evidentiranja članstva i reevidenciji članstva stranke SDA.

- Neće to ići tako brzo, evidentno je da imamo puno posla i vidjet ćemo u kom će to periodu biti. Vjerujem da će do kraja mog mandata predsjednika Povjereništva biti izabran predsjednik stranke SDA Srebrenica - zaključio je Salkić.

Ne propustite