DETALJI STRAŠNE TRAGEDIJE: NEZAPAMĆENA TUGA – Vozač autom pokosio dječaka na biciklu, od udarca je odbačen na sestru i na mjestu poginuo

Region
DETALJI STRAŠNE TRAGEDIJE: NEZAPAMĆENA TUGA – Vozač autom pokosio dječaka na biciklu, od udarca je odbačen na sestru i na mjestu poginuo
.

Niti dan nakon stravične prometne nesreće u mjestu Slivno kod Imotskog u kojoj je život u naletu automobila izgubio 12-godišnji dječak, a njegova je osmogodišnja sestra ozlijeđena, nije bilo poznato zbog čega je vozač VW Caddyja makarskih registarskih oznaka izgubio kontrolu i "pomeo" djecu koja su se vozila na biciklima.

Nakon dojave o nesreći u utorak u 20.20 sati na mjesto tragedije izašla je zamjenica općinske državne odvjetnice iz Splita te je rukovodila policijskim očevidom. Prema dostupnim informacijama, očevidom je utvrđeno da je 36-godišnji vozač iz "neutvrđenih" razloga prešao na suprotnu kolničku traku i udario u 12-godišnjaka na biciklu, iza kojeg je vozila njegova sestra, piše Jutarnji.hr.

Kretali su se uz sam lijevi rub ceste u istom smjeru kao i vozilo. Nakon direktnog udara dječak i njegov bicikl odbačeni su na djevojčicu koja je ozlijeđena, no nije u životnoj opasnosti te se nalazi na liječenju u splitskoj bolnici.

Vozač nije bio alkoholiziran, no naloženo je toksikološko vještačenje na droge i alkohol te prometno-tehničko vještačenje koje bi trebalo dati odgovore na pitanja kojom je brzinom vozio, je li mu možda pozlilo tijekom vožnje ili je, pak, upotrebljavao mobitel ili je u pitanju neki treći razlog zbog kojeg je izgubio kontrolu.

- Na tom pravcu nema puno prometa, pa se neki vozači malo zanesu i voze po sredini ceste, a malo čak i nagaze gas. Tko zna je li tako i sad bilo? Jadna dica, jadna obitelj, ajme, ajme - rekao je jedan mještanin.

 

Ne propustite