Zbog izazivanja požara u Hrvatskoj uhapšeno 14 osoba

Region
Zbog izazivanja požara u Hrvatskoj uhapšeno 14 osoba
.

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je u srijedu da je zbog izazivanja požara uhapšeno 14 osoba, a u taj broj su uključeni i počinitelji zadnjih požara na benkovačkom području i Kistanjama.
"U ovom trenutku ne samo privedeno, već je i obrađeno i potvrđeno, 14 osoba. U taj broj uključeni su i počinitelji zadnjih požara, pogotovo na benkovačkom području i Kistanjama", rekao je Božinović za HTV , prenosi Hina.

Dodao je i da još ima određeni broj osoba koje su u obradi, a o tome hoće li se potvrditi da su izazivali požare naknadno će izvijestiti javnost.

Dvojici maloljetnika koje je policija kazneno prijavila zbog izazivanja požara u ponedjeljak kod Radučića pokraj Nacionalnog parka Krka, određen je jednomjesečni istražni zatvor, potvrđeno je u srijedu na šibenskom Općinskom sudu.

Šibenska policija izvijestila je u srijedu da je uhitila dvojicu muškaraca i jednu ženu koje sumnjiči za izazivanje požara na području Šibensko-kninske županije.

Kriminalističko istraživanje dovršeno je nad dvojicom muškaraca u dobi od 22 i 28 godina, te 75-godišnjom ženom, koja je u utorak, spaljivanjem odjeće na otvorenom prostoru, izazvala požar u Biskupiji.

Mladić od 22-godine zatečen je kako cigaretom pali travu u mjestu Podumci u općini Unešić, a 28-godišnjak je u sedam navrata palio vatru s namjerom da izazove požar na području Knina. 

Ne propustite