GNJUSNO: Priznao da je silovao slijepu i duševno bolesnu staricu

Crna hronika
GNJUSNO: Priznao da je silovao slijepu i duševno bolesnu staricu
.

Policija je uhapsila Borislava J. (52) iz Ugljevika zbog sumnje da je obljubio slabovidu staricu, što je on, kako se saznaje, i priznao istražiocima tokom kriminalističke obrade.

Osumnjičeni je, nakon što ga je policija ispitala, predat postupajućem tužiocu, koji je na potezu i odlučivat će da li će zatražiti da mu se odredi pritvor, pišu Nezavisne.

Ovaj jeziv slučaj rasvijetlila je Policijska stanica Ugljevik, nakon što joj je prijavljeno da je muškarac bludničio nad nesretnom ženom, koja bi mu, doslovno, po godinama mogla biti majka.

- Ona ima 70 godina i duševno je nestabilna osoba. Skoro pa je slijepa, odnosno vidi sasvim malo. Samim tim nemoćna je da se odbrani. On je to vjerovatno znao i ušao joj u kuću, a zatim je iskoristio - pojašnjava sagovornik "Nezavisnih" upućen u ovaj slučaj.

- Kada je nad njim vršena kriminalistička obrada u potpunosti je priznao ono što mu se stavlja na teret. Iz razumljivih razloga ne možemo otkriti detalje samog čina, odnosno onog što se tih momenata događalo u kući gdje starica živi - dodaje isti sagovornik.

Ne propustite