UŽAS U BANJALUCI - BEBA IZUJEDANA U VRTIĆU: Vaspitačice molile oca da NIKOM NE GOVORI

Vijesti
UŽAS U BANJALUCI - BEBA IZUJEDANA U VRTIĆU: Vaspitačice molile oca da NIKOM NE GOVORI
.

Još uvijek nisu poznati detalji o tome da li je neko od vršnjaka koji boravi zajedno sa djevojčicom u vrtiću to uradio

Jednogodišnja beba izujedana je u banjalučkom vrtiću “Tijana”, a slučaj je prijavljen i Policijskoj upravi Banja Luka koja pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva istražuje cijeli slučaj.

Policajci su na mjestu događaja obavili uviđaj i ispitali nekoliko ljudi.

"Danas je prijavljeno da je dijete zadobilo povrede u vrtiću i da je zbog zadobijenih povreda hospitalizovano u UKC RS. O saznanjima je upoznat i dežurni okružni javni tuzilac pod čijim nadzorom se sprovodi istraga", kazala je portparolka PU Banja Luka Marija Markanović.
 
Još uvijek nisu poznati detalji o tome da li je neko od vršnjaka koji boravi zajedno sa djevojčicom u vrtiću to uradio niti ima li, i kolike, odgovornosti vaspitača u ovoj ustanovi.

Otac djevojčice, koji nije želio da daje zvanične izjave o ovom slučaju, banjalučkoj Alternativnoj televiziji ustupio je fotografije na kojima se vide ugrizi po leđima bebe i krvava ušna resica, a pomoć joj je ukazana i u UKC Banja Luka, odakle je potvrđeno da je stanje djeteta stabilno.
 
U spornom vrtiću su ispričali da se pretpostavlja da se u jednom momentu dječija igra pretvorila u tuču, te da se sve desilo u nekoliko sekundi, a otac djeteta je kazao i kako su ga “vaspitačice molile da slučaj ne prijavljuje policiji”.
 
Nadležni u banjalučkom Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje su istakli da će vaspitači, ukoliko se utvrdi njihova odgovornost, biti najstrožije kažnjeni.

Ne propustite