NOVA PROVOKATIVNA NASLOVNICA CHARLIE HEBDOA: Prikazane žrtve koje leže u lokvi krvi nakon što ih je pregazio kombi

Svijet
NOVA PROVOKATIVNA NASLOVNICA CHARLIE HEBDOA: Prikazane žrtve koje leže u lokvi krvi nakon što ih je pregazio kombi
.

Francuski satirički magazin Charlie Hebdo u srijedu je, nakon najnovijih terorističkih napada u Španjolskoj, ponovo izazvao žestoke rasprave provokativnom naslovnicom na račun islama koja je ocijenjena "iznimno opasnom", prenose francuski mediji.
 
U najnovijem broju časopisa, čiji su zaposlenici ubijeni u islamističkom napadu 2015. godine, prikazani su ljudi kako leže na ulici u lokvi krvi nakon što ih je pregazio kombi, uz riječi "Islam, religija mira". 
 
"Naslovnica je uvredljiva, nasilna i potiče islamofobiju"
 
Vjeruje se da iza prošlotjednih napada u Barceloni i Cambrilsu, u kojima je ubijeno 15 ljudi, a preko 100 je ranjeno, stoje islamski ekstremisti marokanskog porijekla.
 
Kritičari tvrde da nova naslovnica vrijeđa cijelu religiju, koja ima 1,5 milijardi vjernika širom svijeta, sugerirajući da je ona u suštini nasilna te bi mogla potaknuti islamofobiju. 
 
Međutim, neki vjernici nisu bili uvrijeđeni naslovnicom. Novinarka Sonia Mabrouk je na Twitteru objavila: "Volim islam koji me uči. Odričem se njegovog iskorištavanja od strane terorista. Poštujem slobodu svih karikaturista".

Ne propustite