RODITELJI PAZITE: Djeca će najviše zapamtiti upravo ove situacije iz svojeg djetinjstva

Mame i bebe
RODITELJI PAZITE: Djeca će najviše zapamtiti upravo ove situacije iz svojeg djetinjstva
.

Svi se sjećamo trenutaka iz djetinjstva. Sretnih trenutaka. Trenutaka provedenih s prijateljima ili roditeljima. Izleta, igranja ili nekih posebnih situacija, a ovo djeca pamte najviše...

Vrijeme provedeno s njima

Možda se neće sjećati svih trenutaka ili svake igračke koje je dobilo od vas, ali neke će stvari dijete pamtiti cijeli život i ne postoje pravila što će pamtiti, a što ne. Na vama je da se potrudite da prožive što je više moguće najboljih trenutaka. Djeca više pamte same trenutke, nego poklonjenje stvari.

Vrijeme kada ste ostavili mobitel sa strane

Kada smo mi bili djeca, mobiteli nisu bili toliko popularni pa nije ni postojao ovaj problem. Danas su roditelji, baš kao i svi ostali, stalno na mobitelima i upravo iz tog razloga propuštaju bitne trenutke odrastanja njihove djece. Djeca osjećaju kada im ne pridajete pažnju i ostat će im u sjećanju kao oni trenuci kada je mama gledala na mobitel, umjesto da je gledala njih kako pokazuju što su novo naučili.

Pozitivne riječi

Recite im da se ponosite s njima ili da je dobar prijatelj, da ste sretni što ga imate i na kraju da ga volite. Ove će riječi pozitivno utjecati na njihovo samopouzdanje i vodit će ih kroz život.

Rješavanje teških situacija

Vi ste uzor svojoj djeci i oni će se uvijek ugledati na vas. One grozne i teške situacije najbolji su primjer za to. Djeca će zapamtiti kako ste se vi snašli u stresnim situacijama, ali i što ste im rekli da bi ih utješili.

Trenuci kada niste bili s njima

Pamte i te trenutke kada niste mogli biti s njima. Ovo je u redu, jer ne možete uvijek biti s njima, a i pokazujete im da će nekada jednostavno morati sami koračati kroz život.

Odnos vas i vašeg partnera

Djeca su uvijek tu negdje oko vas i ne kaže se bez razloga kako su djeca poput spužve. Upijaju, a kasnije primjenjuju ono što vide. Pokušajte uvijek pred djecom biti pozitivni. Svađe ostavite za neko drugo vrijeme, kada ćete biti nasamo s partnerom.

Ne propustite