Kraj za Rooneya: Najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije više neće igrati za državnu selekciju

Druga strana sporta
Kraj za Rooneya: Najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije više neće igrati za državnu selekciju
.

Najbolji strijelac u povijesti engleske nogometne reprezentacije Wayne Rooney (31) objavio je u srijedu kako više neće igrati za najbolju selekciju svoje zemlje.

 
Dobre igre na početku nove sezone u dresu Evertona za koji je postigao dva pogotka u prva dva kola Premier lige navele su engleskog izbornika Southgatea da zamoli Rooneya da se vrati u reprezentaciju, no ovaj je to odbio.

 
"Nakon dugo razmišljanja objavio sam izborniku Garethu Southgateu kako sam odlučio završiti svoju reprezentativnu karijeru. Ovo je jako teška odluka koju sam donio nakon razgovora s obitelji i menadžerom u svom klubu", objavio je Rooney.

 
Rooney je sa 53 pogotka najbolji strijelac u povijesti "gordog albiona", dok je sa 119 nastupa drugi u toj kategoriji iza vratara Petera Shiltona koji je 125 predstavljao Englesku.

 
Prvi nastup za Englesku Rooney je upisao još u veljači 2003. godine protiv Australije u dobi od 17 godina i 111 dana, a posljednji u studenome prošle godine protiv Škotske. Iako je nastupio na po tri europska i svjetska prvenstva niti jednom s reprezentacijom nije prošao dalje od četvrtfinala.

 
Ovoga ljeta Rooney se nakon 14 godina provedenih u Manchester Unitedu s kojim je osvojio Ligu prvaka 2008. i Europsku ligu 2017. godine, pet naslova prvaka Engleske te jedan FA Kup, vratio u Everton u kojemu je i započeo karijeru.

 
Rooney je sa 253 pogotka u službenim utakmicama u svim natjecanjima postao najbolji strijelac u povijesti "crvenih vragova".

 
Rooney će s Evertonom u četvrtak gostovati kod Hajduka u Splitu u uzvratnoj utakmici 4. pretkola Europske lige. U prvoj utakmici igranoj prošlog četvrtka u Liverpoolu bilo je 2-0 za Everton.

Ne propustite