SARAJKA ADLA MULIĆ ODGOVORILA SEBASTIANU KURZU: Jutros je "legla" uplata, i to prije vremena

Bosna i Hercegovina
SARAJKA ADLA MULIĆ ODGOVORILA SEBASTIANU KURZU: Jutros je "legla" uplata, i to prije vremena
-

Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz izjavio je da se "u Sarajevu i Prištini, ženama plaća da potpuno pokrivene izlaze na ulicu, kako bi promijenile sliku u gradu", te dodao da se to ne smije bez djelovanja gledati. 

Islamska zajednica u BiH u svom saopštenju navela je da nema saznanja da bilo ko plaće muslimanke u BiH i da se oblače na određeni način, te da svako ima pravo, pa i muslimanke, da se oblače na način na koji želi. 

- Smatramo dobronamjernim zalaganje ministra Kurza na tome da institucije Evropske unije posvete više pažnje zapadnom Balkanu i razumijemo njegovu zabrinutost trenutnim stanjem, ali mislimo da nije našao pravi primjer da to ilustrira - stav je Rijaseta.

No, posebno je pažnju na društvenoj mreži Facebook privukao odgovor Adle Mulić iz Sarajeva, koja je na svom profilu odgovorila ministru: 

"Dragi ministre Sebastian Kurz,

Jutros je ‘legla’ uplata, i to prije vremena. Odoh u Čaršiju, jer od nas zavisi slika grada, ipak to nam je posao. Šalu na stranu, pošto naše plate zarađujemo na pošten način, zamolila bih Vas da mi pošaljete par kontakata i adresa, pošto vidim da ste upućeni, kojima se mogu obratiti, dobro bi nam došla koja marka više.

Dragi ministre, moje pokrivene sestre su među korisnijim članovima ovog društva. Najbolje u školi, prve u društveno korisnom radu, vrijedne, ustrajne, poštene, iskrene, pouzdane, kreativne, komunikativne, brižne,.. lista je duga.

Mi ćemo nastaviti živjeti i oblačiti se kako želimo, služeći Bogu Dragom i ovom društvu kao i do sada. A Vas neka je sramota!"

 

Ne propustite