Preporodite namještaj uz boje za drvo! (VIDEO)

Sve za dom
Preporodite namještaj uz boje za drvo! (VIDEO)
.

Prije nego što nanesete bilo koju boju za drvo na stari namještaj, potrebno je uraditi nekoliko stvari. Cijeli prostor za farbanje treba da se spremi i pripremi za nanošenje boja za drvo. Uzmite neku prostoriju koja može lako da se luftira, jer ipak miris boja nije uvijek prijatan, posebno u zatvorenom prostoru. 

Sa namještaja sklonite i skinite sve one dijelove gdje nećete nanositi boje za drvo. Ovom metodom ćete postoći to da nećete uprljati dijelove koji nisu od drveta. Sve rupe i pukotine na namještaju ispunite gitom za drvo. 
Nakon toga slijedi šmirglanje pozadine na koju ste planirali da nanesete neku od boja za drvo.

boje-za-namestaj-1

Najjednostavnije je da uzmete najobičniju šmirglu. Šmirglanjem ćete skinuti zaštitni lak.

Nakon šmirglanja površinu prebrišite nekom krpom za brisanje prašine i naravno sklonite nastalu piljevinu.
Od alata su potrebni veliki valjak i četka. Na početku, odnosno u prvoj fazi farbanja treba preći čitavu površinu valjkom, nakon toga ide farbanje četkom,gdje se pomoću jednakih poteza isto prelazi preko čitave površine namještaja.

Četkica je glavni pomoćnik kod farbanja ćoškova i ivica. Uz same boje za drvo možete da razmislite i o generatoru za drvo, on se miješa sa bojama, ali ih ne mijenja. Sa regeneratorom se postiže da boje za drvo izgledaju još ujednačenije prilikom sušenja.

boje-za-namestaj-2

Ako želite da postignete još bolji efekat samih boja za drvo – pređite još jednom čitavu površinu namještaja, ali tek nakon sušenja od minimum dvanaest sati. Ovo preporučuju i profesionalci, koji skoro uvijek prelaze najmanje dva puta svaku površinu. Metoda nanošenja boja za drvo je identična kao i prvi put.

Poslije farbanja možete čitav posao da usavršite tako što ćete preko boja za drvo nanijeti i zaštitni lak. On će pružati odličnu zaštitu drvetu od grebanja i oštećenja.

 

Ne propustite