Pretvorite garsonjeru u prostran stan!

Enterijer
Pretvorite garsonjeru u prostran stan!
.

Garsonjera je kao rubikova kocka, sve možete uklopiti samo ako dobro razmislite i posvetite se tome. 

naslovna-1


Nije neophodno da vaša garsonjera ima samo svijetle boje. Plavi pod na primjer, nije tako ekstremna odluka kao što se može učiniti na prvi pogled.
Dokazano je da crno-bijele pruge rade magiju, bez obzira da li je riječ o parketu ili tepihu. Standardni trikovi sa bojama i dezenima funkcionišu ne samo kod odjeće, već i kod uređivanja dizajna stana.

image018


Ponekad je sve što je potrebno za razdvajanje cjelina u garsonjeri iznenadni prijelaz boja. 
Kada je u pitanju mali prostor, moramo biti spremni za neuobičajena rješenja. Recimo, radno mjesto u prostranoj kuhinji. Sve što je potrebno su sitni detalji da prostor izgleda prirodno i da odgovara stilu prostorije.

image015


Ako nemate mjesta za radni prostor ili čak za kuhinju, vrijeme je da razmislite o multifunkcionalnom sistemu koji kombinuje kuhinju i mjesto za odmor.

image013

Nekim garsonjerama nije potrebna prepravka. Nekada sve što trebate da uradite jeste da mudro izaberete namještaj koji vam omogućava da podijelite garsonjeru u nekoliko zona bez gubitka funkcionalnosti.
Zvuči kao da ćete morati da radite u tamnoj ostavi ali zapravo nije tako. Uklanjanjem vrata, dodajući malo svetla, i planiranjem svakog detalja precizno, dobit ćete radni kutak koji neće zauzimati dodatni prostor u vašem stanu.

image012

Napravite zasebne zone promjenom podnog dizajna. Drvo i pločice prave savršen spoj, izdvajajući kuhinju kao posebnu cjelinu.

Obično je nemoguće odvojiti zasebnu spavaću sobu u garsonjeri, ali to ne znači da trebate sebi uskratiti tako značajnu stvar kao što je prijatno spavanje. Ćošak prostorije može postati divan prostor za spavanje.

image010
Podizanjem kreveta na viši nivo dobićete dodatni prostor za skladištenje svojih stvari. To čak može da zamijeni ormar.

image009

image006

image004

image002

Ne propustite