Dva hrvatska i jedan crnogorski zrakoplov gase požar iznad Debelog brijega

Region
Dva hrvatska i jedan crnogorski zrakoplov gase požar iznad Debelog brijega
.

Ni u utorak se ne smiruje požar u pograničnom pojasu Crne Gore i Hrvatske, iznad Debelog brijega, na vrhu brda Osoj, te su od nedjelje u gašenje uključena zrakoplovne snage Hrvatske i Crne Gore.

Uz buru i zapadnjak planula je šuma na potpuno nepristupačnom terenu nastavljajući požar kojeg je sredinom kolovoza izazvao grom, a služba zaštite i spašavanja Herceg Novi je zatražila pomoć svojih kolega iz Konavala i Dubrovnika, koji su uputile dva air traktora.

Akcija gašenja vatre iz zraka je organizirana i zbog posebnog mjesta požara na brdu iznad samog graničnog prijelaza Debeli brijeg i mogućeg spuštanja plamena do puta kojim svakodnevno prođe i do 30 hiljada vozila. Međutim, kako kaži u Službi zaštite objekti nisu ugroženi.

U hercegnovskom dijelu Luštice, u naselju Petrovići izgorjela je napuštena brvnara.

Tivatski i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli gase požar iznad Krašića i uspjeli su vatru zadržati podalje od kuća. Teren je nepristupačan i mora se prokrčiti makija da bi se provukle tzv. vatrogasne pruge.

U gašenju požara sudjelovala su i dva protupožarna zrakoplova MUP-a Crne Gore.

U Podgorici već dva dana bjesni požar u okolini Kombinata aluminija, za koji u službi zaštite vjeruju da je podmetnut. Intervencija vatrogasaca je otežana zbog jakog vjetra.

Ne propustite