Policija u Zenici pronašla ogromnu plantažu konoplje skrivenu duboko u šumi

Crna hronika
Policija u Zenici pronašla ogromnu plantažu konoplje skrivenu duboko u šumi
..

Prilikom obilaska terena, u dijelu obraslom šumom i niskim rastinjem, zenički specijalci su pronašli B.Z, kod koga je u ručnoj torbi pronađena određena količina listova spornih stabljika. On je uhapšen i zadržan do dolaska kriminalističkih inspektora, a o svemu je obavješten dežurni tužilac.

Naime, pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pronašli su na lokalitetu brda Kuber, iznad sela Dobriljevo, zasad biljaka koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

Pronađeno je 28 stabljika, visine od 120 do 190 cm, koje su fotografisane i oduzete, pa će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi potrebnih vještačenja.

Nad B.Z. (31) iz Zenice, u službenim prostorijama je zavedena kriminalistička obrada, a nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu ZDK će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, saopšteno je iz policije.

 

Ne propustite