Plitvička jezera: Otkrijte tajne najposjećenijeg nacionalnog parka sa CityDealom!

Kiosk
Plitvička jezera: Otkrijte tajne najposjećenijeg nacionalnog parka sa CityDealom!
.

Rijetko gdje priroda čovjeku može pružiti toliko užitka kao na Plitvičkim jezerima. Igra vode, zelenila i kamena jednostavno će očarati svakoga! Nacionalnim parkom proglašena su još 1949., a njihovoj ljepoti nije mogao odoljeti niti UNESCO, te ih je uvrstio na svoju listu svjetske baštine, kao jednu od prvih prirodnih atrakcija na tom cijenjenom popisu!

754dde96a2178bfc00d34fdf52a8a84a

Istražite Gornja jezera koja se sastoje od 12 jezera (Prošćansko jezero, Ciginovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Galovac, Milino jezero, Gradinsko jezero, Veliki Burget i Kozjak), a koja su međusobno odvojena sedrenim barijerama.

Ne zaboravite razgledati i Donja jezera (Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac i Novakovića Brod), niti doći do kanjona Donjih jezera gdje se preko vapnenačke stijene visoke 78 metara prelijeva Veliki slap, odnosno najviši slap u Republici Hrvatskoj.

Također, prijeđite po planinarskoj stazi Medveđak dugoj 8 kilometara s koje se pruža panoramski pogled na dio Plitvičkih jezera, te područje između Male Kapele i Ličke Plješivice. Tu se izdižu i tri vrha: Oštri Medveđak (889 m), Tupi Medveđak (868 m) i Turčić (801 m).

U potpunosti doživite Nacionalni park Plitvička jezera te upoznajte šumske ekosustave koje prekrivaju više od tri četvrtine njegove površine kroz poučno rekreativne staze Čorkova uvala i Plitvice. Vozite bicikl po označenim biciklističkim stazama u južnom, rubnom dijelu Parka i uživajte u prekrasnim krajolicima.

U zimskim mjesecima moguće je skijanje i boardanje u naselju Mukinje koje je smješteno uz županijsku cestu 5201. Ski staza duga je 400 metara, a opremljena je vučnicom koja vodi skijaše na proplanak visine oko 700 metara.Tijekom zime u Parku se smrzne dobar dio vode.

61268158

 

Ako se odlučite posjetiti Plitvička jezera, prava je dvojba posjetiti ih u ljetno ili zimsko vrijeme. Naš je odgovor - oboje! Dok proljetno, ljetno i jesensko vrijeme nudi obilje vode i slapova, zima nosi svoje čari. Zamrznuti slapovi i jezera te bijeli pokrov svakako su dovoljno dobar razlog za posjet.

 

Ljepote ovog nacionalnog parka se ionako teško mogu prenijeti na papir. Plitvice se sasvim sigurno mogu svrstati uz bok najljepšim prirodnim bogatstvima svijeta i bila bi prava šteta ne posjetiti ih, pa makar nakratko, na proputovanju prema Jadranu!

 

b6af2923b39ab7869a09b63310b34194

Ne propustite