Aktivno nekoliko požara, upućen zahtjev za angažiranje helikoptera

Bosna i Hercegovina
Aktivno nekoliko požara, upućen zahtjev za angažiranje helikoptera
Požar u selu Gubavica, južno od Mostara, koji se ponovno razbuktao u ponedjeljak iza podneva, i dalje je aktivan, a na nekim dijelovima situacija se pogoršala.

Požar u selu Gubavica,  južno od Mostara,  koji se ponovno razbuktao u ponedjeljak iza podneva, i dalje je aktivan, a na nekim dijelovima situacija se pogoršala.

Na požarištu su angažirane sve vatrogasne ekipe te DVD Buna i lokalno stanovništvo, priopćeno je iz  Operativnoga centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Od protekle noći aktivan je požar i na brdu u Šurmancima, općina Čapljina. Gori šuma i nisko raslinje na tri različite lokacije u blizini kuća, koje su brzom intervencijom vatrogasaca spašene.

Vatrogasci su i dalje na velikom opožarenom terenu te kontroliraju stanje.

U dogovoru s Općinom Čitluk i Kantonalnom Upravom CZ Mostar, upućen je zahtjev za angažiranje helikoptera Oružanih snaga (OS) BiH za gašenja požarišta Šurmanci jer požar sada prijeti naselju Bijakovići i Međugorje.

Od ponedjeljka požar je i na brdu Modrič, općina Čapljina, gdje gori borova šuma. Ugrožena su naselja Hotanj, Nerezi i Tasovčići.

Također,  na Jasenici-Crno brdo, gori šuma i raslinje te i tamo požar prijeti kućama, a od 19:00 sati ponovno se u Gabela polju upalila trska.

Aktivni požari su i na brdu Crnica prema Bijakovićima i na brdu Trle prema Gornjoj Blatnici, općina Čitluk.

 Na lokalitetu Bačnik, općina Stolac, i dalje gori trava i nisko raslinje.

Požar je aktivan  i izvan kontrole je u neumskoj općini, na lokalitetu sela Prapratnica, Hutovo i Praovice. Gori trava i nisko raslinja, a gašenje otežava jak vjetar. 

U općini Ravno, na požarištima Zagorac, Batina i Šijakovići, stanje je nepromijenjeno. Požar je pod kontrolom, ali i dalje  postoji opasnost od njegova širenja.

 Inače, u protrekla 24 sata na području HNK-a, uz spomenute,  zabilježeno je još dvadesetak požara koja su tijekom jučerašnjeg dana i noći ugašena, navodi se u priopćenju.

Ne propustite