Ispovijest radnika iz mrtvačnice: Okupao sam na stotine leševa, ali ovako nešto nikad nisam vidio!

Čudne priče
Ispovijest radnika iz mrtvačnice: Okupao sam na stotine leševa, ali ovako nešto nikad nisam vidio!
.

Šejh Abas koji radi u mrtvačnici već 21 godinu, i dobrovoljno kupa mrtvace, bez ikakve novčane naknade, ispričao je sljedeći događaj koji se desio lično njemu.

Šejh Abas je pričao: “Nazvali su me u moj ured rekavši mi da je u toj i toj ulici i kući umro čovjek, pa ako mogu da dođem do kuće i obavim šta treba. Kad sam došao pred kuću, vidio sam da se radi o bogatoj porodici. Ušao sam u kuću i ostao bez teksta. Sve je bilo u staklu, mramoru, dosta toga je bilo pozlaćeno. Čovjek je bio milioner. Kada sam ušao u sobu u kojoj je on na krevetu ležao mrtav, nisam mogao da se snađem jer je sva bila u ogledalima. Dok sam hodao na podu sam gledao svoje tabane i lice, sve je bilo u ogledalima. Na sredini sobe je bio veliki krevet prekriven svilom. Na krevetu je ležao on a oko njega tri sluškinje različitih nacionalnosti", pričao je on.


- Prišao sam krevetu i otkrio bijeli čaršaf kojim je bilo prekriveno njegovo tijelo i lice. Umro je prije jednog sata. Kada sam otkrio njegovo lice, jedan mrav je izašao iz njegovog nosa. Onda su počeli mravi, mnogo njih, jedan za drugim da ulaze u usta a izlaze na uho. Išli su preko lica, a zatim su izlazili na usta i nos - pričao je radnik iz mrtvačnice.

Iznenadio sam se. Ovakvo stanje nisam našao u knjigama niti u knjigama koje govore o načinu pripremanja mrtvaca za sahranu. Nazvao sam jednog šejha, objasnio mu slučaj i pitao kako da postupim. Šejh mi je iznenađen i pogođen samo kratko rekao:“Šejh Abas, uradi kako misliš da je najbolje, ja ne znam.“

Leš na stolu

- Pozvao sam njegove sinove da mi pomognu oko kupanja, međutim oni su odbili, samo je jedan njegov unuk pristao da mi pomogne. Onako u čaršafu smo ga uzeli i stavili u kadu koju smo prije toga napunili vodom. Nekoliko sam ga puta potopio kompletnog kako bi mravi izašli iz njegovog tijela. I stvarno je tako i bilo, kada bi ga god potopi, mravi su izlazili iz ušiju, nosa i usta. Tako sam radio dok mu se tijelo nije očistilo od mrava, pokupio sam ih rukom sa površine vode i izbacio van - sjećao se Abas.

"Ovako nešto nisam vidio"

- Nikad u svom životu ovo nisam vidio, okupao sam na stotine tijela, ali ovako nešto nisam vidio, da nakon samo sat vremena od smrti iz tijela izlaze životinje. Četiri noći nisam mogao da zaspim, stalno mi je bila njegova slika pred očima. Bilo kako bilo, njegovi sinovi nisu bili raspoloženi za razgovor. Sjeo sam u auto sa ovim unukom koji mi je pomogao oko kupanja i tada sam mu rekao:“Ovo što smo ja i ti vidjeli oko mrava, nećemo nikome da govorimo, međutim, ja već 21 godinu kupam mrtvace, ovo nikad nisam vidio, kakav je bio tvoj djeda?“ - pričao je,prenosi srbijadanas.com.

Unuk obori glavu i reče: “Vidi šejh, ja znam da ću biti pitan pred Allahom, ali ja znam sigurno da je moj dedo udarao i tukao svoju majku, udarao ju je toliko da bi vikala, onako se ni životinja ne udara. Sjećam se jednom da ju je tako izudarao, da njegova djeca koja su tada bili već odrasli, uzeli svoju nanu o odveli je u policiju da ga prijave zajedno sa njom. Kad su tamo došli, ona je izjavila da njeni unuci ne govore istinu i da nju njen sin ne udara."


Leš

- To je srce majke, bilo ju je stid i sramota da se čuje kako je njen sin nasilnik, trpila je bol i udarce, a njegova kazna je počela prije njegove sahrane -smatra radnik. 

Šejh kao i drugi učenici smatraju da sve što mu se desilo nakon smrti je zbog nepokornosti prema majki.

Ne propustite