STRAVIČNA TRAGEDIJA NA PORODIČNOM VESELJU: Djetetu topovskim udarom raznijet grudni koš

Region
STRAVIČNA TRAGEDIJA NA PORODIČNOM VESELJU: Djetetu topovskim udarom raznijet grudni koš
.

Na porodičnom veselju kod Čačka teško je povrijeđena djevojčica (10) iz Konjevića, jer je u blizini nje eksplodirao "topovski udar".
 
Naime, desetogodišnjakinji je od eksplozije teško povrijeđen grudni koš.
 
Kako je ispričao očevidac, jedan od gostiju na porodičnom veselju, kome je prisustvovala i povrijeđena djevojčica, aktivirao je "topovski udar", napravu koja se prilikom vojnih vježbi koristi za fingiranje eksplozije bombe.
 
- Odjeknula je strašna eksplozija. Ljudi koji su bili u blizini su popadali, a dijete koje je bilo odmah pored mjesta gdje je "topovski udar" eksplodirao, skoro da nije davala znake života - priča očevidac nesreće.
 
Povrijeđena djevojčica prebačena je u čačansku bolnicu. Ljekari su utvrdili da su povrede koje su joj nanete opasne po život. Zbog teških povreda, iste večeri transportovana je u Beograd, piše Kurir.
 
- Djevojčica je primljena u Urgentni centar sa ozbiljnim povredama grudnog koša. Mi smo je zdravstveno zbrinuli, ali je zbog stanja u kom je bila liječenje moralo biti nastavljeno u Institutu za majku i dijete u Beogradu. Koliko znamo, djevojčica se uspješno oporavlja od povreda koje su vrlo ozbiljne - kaže Biljana Kočović, portparolka čačanske bolnice.
 
 

Ne propustite