Zanimljive ideje za uređenje malih balkona!

Sve za dom
Zanimljive ideje za uređenje malih balkona!
.

Ako imate balkon čija kvadratura nije velika, postoje trikovi i metode da se prostor iskoristi praktično, a pri tome izgleda lijepo.

Sigurno ste već čuli da ogledalo vizuelno uvećava male prostorije. Zašto ovaj optički trik ne biste iskoristili i za vašu terasu? Postavite ogledalo čitavom dužinom zida i vaša terasa će izgledat puno veća.

tiny-balcony-furniture-4-2


Da bi se terasa uredila u mjesto za rad, potrebno vam je samo nekoliko stvari: udoban manji dvosjed, sklopiva radna površina (potreban materijal možete naći i u “uradi sam” trgovinama) te komoda na koju ćete smjestiti potrebne dokumente, kancelarijski materijal i sl.

small-balcony-ideas

Terasa je jedno od mjesta u stanu koje propušta najviše sunčeve svjetlosti. Iskoristite tu pogodnost i uredite je u mjesto za opuštanje uz omiljenu knjigu.

ikea-2013-summer-decorative-lighting-11-20130411-1115008889

Ako ste ljubitelj neobičnih stilova ili želite unijeti malo egzotike u vaš stan, idealno mjesto na kojem možete pustiti mašti na volju jeste baš terasa. Posjetite lokalni india shop jer ove trgovine obiluju raznovrsnim ćilimima i prostirkama sa orijentalnim motivima, niskim stolićima i lampama. Kao ukras možete postaviti i nargilu koja je u posljednje vrijeme jako popularan način opuštanja i razonode.

228654-small-balcony-with-bench-and-table

Ne propustite