NOVI DETALJI NAPADA U IMPORTANNEU: Djevojka je krvava istrčala iz WC-a i vrištala: "Silovao me!"

Region
NOVI DETALJI NAPADA U IMPORTANNEU: Djevojka je krvava istrčala iz WC-a i vrištala: "Silovao me!"
.

U WC-u pothodnika Importanne centra u petak navečer strani državljanin pokušao je silovati djevojku, kojeg je policija privela zahvaljujući zaštitaru koji je ulovio napadača.

Zaštitar Sokol Marića Zoran Lozančić u pothodniku radi već 19 godina, a za Index je ispričao detalje večeri u kojoj se napad dogodio.

"Prilikom obilaska pothodnika oko 23 sata izletio je jedan azilant iz WC-a, a za njim je istrčala djevojka krvavih usana vrišteći 'Silovao me, ulovite ga!'. Imala je ugriz ispod vrata i tekla joj je krv s usnica. Ja sam je pitao tko te silovao i ona je pokazala prstom na njega.

Krenuo sam za njim, no bio je brži i ušao je u bus za Dugave s još dvojicom stranaca. Autobus je već krenuo pa ga nisam uspio odmah uloviti i tad sam nazvao policiju koja je došla za 5 do 10 minuta i krenula ga tražiti", ispričao je Zoran Lozančić u razgovoru za Index.


Napadač se vratio na mjesto napada

No već nakon pola sata, ponovno je primijetio trojicu istih stranaca. Opet su se vratili u pothodnik. Odlučio je da će ih pratiti i vidio kako je taj napadač krenuo prema WC-u. Potom ga je odlučio zaskočiti.

"Krenuli su opet do WC-a, valjda je ovaj ponovno mislio napasti neku curu. Tada sam se zaletio prema njima i zadržao tog jednog koji je bio u potkošulji. Primio sam ga za ruku i zadržao te zvao policiju. Rekao sam im da imam osumnjičenog i oni su ubrzo došli", rekao nam je Lozančić.

Pitali smo ga je li se opirao i kako su reagirala ostala dvojica, no kaže kako su ga se uplašili.

"Ja sam velik, bavim se borilačkim sportom, napadaču nije bilo ugodno, rekao mi je da mu se žuri, no nisam ga pustio. Na njemačkom sam mu objasnio da mora čekati policiju i razumio je. A druga dvojica su stajala do njega sa strane, njima je valjda to bilo zanimljivo. Nisu ništa pokušavali.

Kasnije kad je došla policija, cura koja je bila u Hitnoj došla je prepoznati napadača i pokazala policiji na ovog kojeg sam priveo. Cura je bila u šoku, a poslije joj je došao brat. Rekla mi je da je s njom bila i kolegica koja se uplašila i pobjegla. A ispričala mi je kako je ovaj stranac uletio za njom u WC ugrizao je za vrat i usnu koju je raskrvario", ispričao je Lozančić.

"Ne možemo sve azilante u isti koš, nisu svi loši"

Kaže kako je tih napada bilo još. Čuo je da su na kolodvoru stranci silovali neku djevojku prije nekoliko mjeseci.

"No nisu svi azilanti loši. Okupljaju se tu u pothodniku i neki su stvarno jako kulturni i dobri, ne možemo strpati sve u isti koš. Treba biti korektan jer ima i kulturnih, ali  ima i divljaka, baš kao i naših dečki. Tu dolaze i naši domaćih klošari, oni naprave materijalnu štetu, polupaju WC-e u pothodniku, no u zadnje vrijeme tih pet, šest azilanata radi najviše problema", rekao nam je zaštitar.

Pitali smo ga što bi trebalo napraviti da pothodnik postane sigurniji pa je rekao da bi tu 24 sata trebala dežurati policija, ili barem navečer jer kroz pothodnik dnevno prođe i do 200.000 ljudi.

Drugi problem je, kazao je, u tome što u pothodniku ne rade kamere u vlasništvu grada, pa policija može vidjeti snimke samo od privatnog kioska i casina.

Kaže kako se na tim snimkama i vidi napadač.

 

Čistačica WC-a u kojem je djevojka napadnuta : Ovdje se događaju grozne stvari

Razgovarali smo i s čistačicom WC-a u kojoj je djevojka napadnuta. Ona radi do 22 sata, a iza toga nema nikoga u WC-u pa ni u 23 sata, kad je djevojka napadnuta.

"Radim tu već pet, šest godina i kad sam druga smjena navečer, bojim se iznijeti smeće do Mc Donaldsa. Ti azilanti sjede na klupama, gdje se inače prodaje voće pa gledaju te mlade curice, dobacuju im, šlataju ih. I ja sam bila izbjeglica u ratu i ponašala sam se u skladu s kulturom zemlje u koju sam se doselila. U WC-u se događaju grozne stvari, no nisu to samo stranci, već i domaći. Tu se okupljaju i klošari koji rade nered. Zaštitari ih otjeraju, ali se opet vrate", ispričala je čistačica.

Potom smo popričali s prodavačem koji drži štand s voćem na ulasku u pothodnik. Rekao nam je da mu se kći koja je u subotu navečer radila na štandu žalila da se jedan stranac, za kojeg tvrdi da je azilant, nije htio maknuti sa štanda i bio je jako neugodan. Potom ga je zaštitar otjerao.

"Treba nam policija, a WC bi po noći trebali zaključati"

"Ti azilanti se tu okupljaju navečer u grupama, a kad vide samu žensku osobu, onda su jako neugodni. Ništa ne govore, nego te samo gledaju. A u WC-u ima dosta neugodnosti. Kad čistači u 22 sata odu, tada se svakakvi okupljaju. Ja sam muško i nije mi svejedno kad uđem u WC. Ne znam zašto ga ne zaključavaju iza 22 sata", rekao nam je prodavač.

U Importanne centru radi druga zaštitarska služba i njihov zaštitar nam je rekao kako oni nemaju problema kao njihove kolege u pothodniku.

"Tu se plaća WC i ne okupljaju se klošari. Ovdje nikad nije bilo napada, a u pothodniku se svašta događa", rekao nam je zaštitar iz Importannea.

Porazgovarali smo s još nekoliko zaposlenika koji rade u pothodniku i rekli su nam da je sramotno to da kad se nešto dogodi, policiju treba čekati od 10 do 15 minuta. Kažu da bi morali stalno patrolirati, pogotovo navečer, ističući kako bi se tako povećala sigurnost u pothodniku.

Novi napad dogodio se svega sedam dana nakon što je tražitelj azila iz Afganistana pokušao silovati ženu u Dugavama.

 

(Index.hr)

Ne propustite