DEMOBILISANI BORCI ZA DANAS NAJAVILI ŠTRAJK GLAĐU: "Demoblisani borci su bukvalno na margini društva"

Bosna i Hercegovina
DEMOBILISANI BORCI ZA DANAS NAJAVILI ŠTRAJK GLAĐU: "Demoblisani borci su bukvalno na margini društva"
Demobilisani borci Armije BiH, koji mirno protestuju ispred zgrade Vlade Federacije BiH, za danas su najavili da će stupiti u štrajk glađu.

Demobilisani borci Armije BiH, koji mirno protestuju ispred zgrade Vlade Federacije BiH,  za danas su najavili da će stupiti u štrajk glađu.

Grupa demobiliziranih boraca već više od dva mjeseca protestira ispred zgrade Vlade FBiH, a kako kažu od svojih zahtjeva ne odustaju.

Predsjednik Udruženja demobilisanih boraca Armije BiH BPK Goražde, Nesib Hodo za Novi.ba kazao je kako iz Udruženja nema organizovanog odlaska boraca pred zgradu Vlade Fedracije BiH, ali da oni podržavaju zahtjeve boraca.

- Nismo zadovoljni statusom boraca, nije im riješeno statusno pitanje već 20 godina i niko se nije sjetio da nađe način da riješi njihovo pitanje i položaj - kazao je Hodo.

- Status demobilisanih boraca u BiH je jako loš, potrebno je došenje odgovarajuće zakonske regulative kako bi se situacija popravila. Demoblisani borci su bukvalno na margini društva." - kazao je za Novi.ba Halil Jašić, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca Armije Republike BiH Opštine Milići. 

S obzirom na to da je Vlada do sada ignorirala njihove zahtjeve, borci su se odlučili na ovaj drastičan potez.

Ne propustite