IMATE LI JE VI? Ova boja unosi smirenost i energiju u vaš dom!

Sve za dom
IMATE LI JE VI? Ova boja unosi smirenost i energiju u vaš dom!
.

Tamno plava i plava su prirodne boje. To su boje vode i neba.


Tamno plave nijanse su posebno pogodne za manje prostore. Ukoliko stropove obojite u svijetlo plavu boju, vizualno ćete prostor učiniti prostranijim. Zidovi obojeni u plavo, dobri su za prostorije u južnom dijelu kuće.

light-blue-interior-design-pics-hd

Tamno plava boja stvara preduvjet za duboko opuštanje, ali u isto vrijeme to je boja melanholije. Ljudi koji vole ovu boju pokušavaju držati stvari dobro organizovanim, imaju čvrste stavove i posvećeni su poslu.

U terapiji bojama tamno plava potiče obnovu živčanog sistema, pomaže kod odsutnosti i pojačanog lupanja srca. Tamno plava boja smiruje emocije, te smanjuje arterijski pritisak.

Kombinacija plave boje sa zlatnim nijansama izgleda veličanstveno i plemenito. Tirkizna boja je u skladu s pastelnim tonovima. 
Dodavanje žute uz tamno plavu boju donijet će zadovoljstvo u vaš prostor.

 

8fe43324f99a

Kombinacija i sa sivom bojom učinit će vaš dom toplim i udobnim. Neobojeno drvo savršena je kombinacija sa svim nijansama tamno plave boje.
Kako prisutnost tamno plavih tonova daje plemenitost, ova boja se često koristi u klasičnom uređivanju enterijera. 

decoration-salon-loft-moderne


Također, plava je boja mladih, što je idealno za hi-tech uređivanje i uređivanje u modernističkom stilu. Tamno plava je dobra i za konferencijske dvorane kao i za prostorije za sastanke. 
Umirujuće djelovanje plave boje također će vam pomoći da stvorite ugodnu atmosferu i u dječijoj sobi. 

Ne propustite