AKO IDETE VAN ZEMLJE, OBAVEZNO IZBJEGAVAJTE OVAJ GRANIČNI PRELAZ: Čekanja i do 6 sati!

Region
AKO IDETE VAN ZEMLJE, OBAVEZNO IZBJEGAVAJTE OVAJ GRANIČNI PRELAZ: Čekanja i do 6 sati!
.

Na graničnom prelazu Bajakovo-Batrovci na autocesti A3 za ulazak iz Srbije u Hrvatsku čeka se i do šest sati, dok je zadržavanje iz suprotnog pravca na putničkom terminalu oko 30 minuta, saopštio je u nedjelju ujutro Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema podacima Uprave carina Srbije, zadržavanja na teretnim terminalima ovog graničnog prelaza u oba smjera su oko pola sata.

Zbog konstatnog priljeva vozila moguće je da će tokom dana za ulazak u Hrvatskom na prijelazu Bajakovo-Batrovci biti potrebno i više od sedam sati, kao što je u pojedinim dijelovima dana bilo i jučer, pa srbijanska policija nastoji rasteretiti tu prometnicu preusmjeravajući putnička vozila na prelaz Šid-Tovarnik.

Preporuka AMSS-a i Uprave granične policije je da se alternativno koriste i prijelazi Bačka Planka i Sot kod Iloka, te Bogojevo kod Erduta i Bezdan na sjeveru.

"Unatoč nastojanju granične i prometne policije da rasterete pojedine prijelaze, konstantno velik priljev vozila izazvat će tijekom dana duža i višesetna čekanja na koja vozači moraju biti spremni",  upozorio je AMSS.
 

Ne propustite