MOGU BITI VEOMA NEUGODNE: Kako se riješiti akni na leđima?

Zanimljivosti
MOGU BITI VEOMA NEUGODNE: Kako se riješiti akni na leđima?
.

Mnogi misle kako se akne mogu pojaviti samo na licu i dekolteu, no one na ​leđima su također česta pojava, posebno tokom ljetnih mjeseci...

Smatra se da je i stres jedan od glavnih “okidača” za akne u odraslih, a značajnu ulogu ima i nasljednost - rizik se povećava ako su jedan ili oba roditelja imali akne u odrasloj dobi.

Kako je leđa teže dosegnuti nego druge dijelove tijela, vjerojatno su često zapostavljena u svakodnevnoj njezi zbog čega možete zažaliti ljeti, kada je gola koža u prvom planu.

Osim proizvoda koji se mogu pronaći u trgovinama i ljekarnama, na određene si načine možete pomoći i sami!

Njegujte leđa

Ako ste skloni prištićima, izbjegavajte masna mlijeka i ulja, a dajte prednost laganim hidratantnim losionima. Uvijek se temeljito istuširajte, a jednom do dvaput tjedno napravite piling kako bi koža “prodisala”.

Pravilan odabir odjeće

U zaštiti kože od iritacija svakako treba misliti i na odjeću - sintetičke tkanine, vrućina i znojenje su vrlo neugodna kombinacija. Preporučuje se lagana odjeća od prirodnih tkanina, prije svega pamuka.

Pazite na prehranu

Masne, pržene i slatke namirnice mogu uzrokovati probleme, ali u obzir treba uzeti i mnoge druge utjecaje, npr. pušenje cigareta. Naravno da će cijeli organizam, pa tako i koža, biti zdraviji s prehranom koja obiluje vitaminima, mineralima i nezasićenim masnim kiselinama (povrće, voće, riba, orašasti plodovi, sjemenke, hladno prešana biljna ulja).

Čuvajte se stresa

Stres se najprije vidi na vašem licu, a smatra se da je razlog tome pojačano lučenje sebuma kojeg izlučuju lojne žlijezde, a koji može začepiti pore te tako potaknuti pojavu akni. 

Ne propustite