MULTIFUNKCIONALNA NAMIRNICA: Osim u piću, odlično će poslužiti i u vašem kućanstvu!

Sve za dom
MULTIFUNKCIONALNA NAMIRNICA: Osim u piću, odlično će poslužiti i u vašem kućanstvu!
.

Od dezinfekcije mikrovalne do čišćenja kante za smeće i poliranja, limun je prava zvijezda za čišćenje doma! Evo kako ga sve možete iskoristiti.

Zbog visokog sadržaja kiseline, limun ima snažan antibakterijski učinak. Njime možete suzbiti uobičajene kućanske bakterije. Evo kako možete učiniti da limunom odmašćujete, osvježavate i još puno više!

202607fc86954bd2eaecb1343ce4f72f

Kada je u pitanju mesing, bakar i krom, nikakve hemikalije neće dobro doći kao limun. Namočite pribor za jelo u vodu s polovicama limuna, ostavite neko vrijeme, izvadite i obrišite pribor. Ako želite još veći sjaj, jednu polovicu limuna namočite u so, prije nego što počnete sa postupkom.

Neugodan miris nakon pečenja kokica u mikrovalnoj možete jednostavno ukloniti. Narežite limun na tanke kriške, stavite ih u zdjelu, ulijte vodu pa stavite da se 'kuha' u mikrovalnoj oko jedne minute. Limunska kiselina će ubiti bakterije, a limunov miris će djelovati kao ovlaživač i osvježivač. Nakon toga prebrišite unutrašnjost mikrovalne krpom.

how-to-clean-with-lemons-lemons-and-sponge


Umjesto da metalne ručke za peškire i ostale slične stvari u kupatilu tretirate abrazivnim sredstvima, koristite limun. Sok od 5-6 limuna ulijte u neku praznu sprej-bocu i tome poprskajte sve što želite očistiti. Limunska kiselina razgrađuje naslage kamenca i otapa prljavštinu. Osim toga djeluje i antibakterijski i antiseptički.

1452648080209


Ako vam ikada ponestane sredstva za pranje suđa, limun može poslužiti. Na krišku limuna stavite sodu-bikarbonu i ribajte! Vidjet ćete kako se masnoća otapa, lonci i tave dobivaju sjaj, a i vaše ruke imaju lijep miris.

Četiri kašičice soka od limuna pomiješane s vodom odlična je kombinacija za pranje prozora. Snažna limunska kiselina otapa prljavštinu i vodene mrlje, a prozore ostavlja bliješteći čistima.

how-to-clean-with-lemons-lemon-and-salt-on-a-chopping-board

Ne propustite