Pet načina kako dvorište ili balkon sakriti od nepoželjnih pogleda

Sve za dom
Pet načina kako dvorište ili balkon sakriti od nepoželjnih pogleda
.

Privatnost je jedna od najpoželjnijih karakteristika svakog doma, jer bez obzira koliko dobro balkon ili dvorište izgledali, ako se osjećate kao da ste na pozornici dok komšije i prolaznici promatraju, teško ćete moći uživati.


Kako biste se zaštitili od ovakvih neprijatnosti, predlažemo vam da zasadite živu ogradu.Prednost je to što će vas u potpunosti skriti od pogleda, ali velika je mana što ćete morati čekati dok ograda dosegne željenu visinu. U međuvremenu se može osušiti, uginuti, biljke uhvatiti bolest, pa vas vratiti na početa. Ipak, jednom kada je uzgojena do željene visine nezamjenjiva je i neusporediva s bilo kojim drugim obiklom stvaranja vizualne barijere.

design-small-balcony-ideas-with-colorful-furniture-and-yard-plants-5-547


Postoji i mogućnost kupovine umjetne žive ograde. Nju ne treba zalijevati, ne treba čekati da naraste, ali treba kupovati novu svakih par godina jer će izblijediti na suncu. Velika prednost je jednostavnost i instantnost djelovanja, ali velika mana je izgled i cijena, te neprijatan miris plastike.

download

Koristiti možete i zavjese ili rolete, koje se u svojoj osnovi jednostavno i jeftino rješenje, a s druge strane vrlo praktično. Zaštitit će vas od sunca i pogleda uz minimalna ulaganja, ali i uz jednu veliku manu, značajno će narušiti izgled kuće ili pročelja zgrade ukoliko se radi o balkonu.

eb80ff841bc2281fb093d99465343a49-hanging-curtains-outdoor-curtains

Biljke penjačice su nešto jednostavnija verzija od uzgoja žive ograde. Brže rastu i već ove godine možete imati svoju biljnu sjenu, ali mana je opadanje lišća, mogućnost obolijevanja bilje, te potreba konstantne brige.

landscape-1458992213-gettyimages-128135866


Vertikalni vrt je još jedna super opcija za dvorište jer ne trebate čekati da biljke narastu i možete zamijeniti lončanicu s drugom po želji, ali ovo nikako nije opcija za balkone, jer u slučaju vjetra i kiše možete očekivati zemlju i biljke po svome, ali i obližnjim balkonima.

5c69b366998058a99ae9371ddc35f1ac

Ne propustite