IZNENAĐENJE: Korisnici iPhone-a bi mogli ostati bez bitne funkcije!

Nauka i tehnologija
IZNENAĐENJE: Korisnici iPhone-a bi mogli ostati bez bitne funkcije!
.

Budući iPhone 8 mogao bi imati neugodno iznenađenje za svoje potencijalne vlasnike. Naime, prema pisanju Forbesovog stručnjaka, nova generacija Appleova smartphonea možda neće imati Touch ID, to jest mogućnost otključavanja uređaja otiskom prsta. Riječ je o funkciji koju Apple nudi još od 2013. godine i modela iPhone 5S.

"Kako sada stoje stvari, većina mojih izvora vjeruje da Touch ID-ja neće biti u iPhoneu 8, unatoč sugestijama da bi mogao biti skriven iza neobično uvećane tipke za uključivanje" - piše Gordon Kelly.

Dodaje kako se smatra da je dilema oko Touch ID-ja glavni razlog značajnih kašnjenja u proizvodnji zbog koje će u prvom mjesecu prodaje biti dostupno samo nekoliko milijuna primjeraka. Touch ID trebao je biti integriran ispod novog OLED-zaslona, ali Apple nije uspio u tome. Potencijalne vlasnike razočarane eventualnim izostankom ove funkcije mogla bi razveseliti mogućnost otključavanja skeniranjem oka, koja će, spekulira se, biti u nasljedniku aktualnog modela iPhone 7. Inače, očekuje se da će osim iPhonea 8 Apple istovremeno predstaviti i modele 7S i 7S Plus, s manje radikalnim promjenama u odnosu na postojeći model. Pretpostavlja se da će predstavljanje biti u septembru.

Ne propustite