NE MOŽETE ZASPATI? Ovo su stvari koje ne biste smjeli raditi u tom slučaju!

Zanimljivosti
NE MOŽETE ZASPATI? Ovo su stvari koje ne biste smjeli raditi u tom slučaju!
.

Neki ljudi su te sreće da zaspe par minuta nakon što legnu. No, ipak postoje i oni koji ne mogu zaspati koliko god umorni bili.

Ove stvari nikako ne biste smjeli raditi kada se satima vrtite u krevetu, a san ne dolazi na oči.

Tablete za spavanje

Neke studije su pokazale kako tablete za spavanje pomažu da zaspite samo par minuta prije nego što biste inače zaspali, što ne pomaže previše pogotovo kada ste svjesni da lijekovi mogu imati nuspojave kao što su jutarnja razdražljivost ili mjesečarenje.

Dodatci hormona melatonina

Čak 10 studija provedenih na 1,683 osoba na Sveučilištu Yale pokazala su kako ti dodaci uspavljuju isto kao i tablete, samo nekoliko minuta prije nego što bismo inače zaspali.

Izlazak iz kreveta kada ne možete spavati

Sve dok niste uznemireni činjenicom da ne možete zaspati, odmaranje tijela pomaže, a s vremenom ćete se dovoljno opustiti i utonuti u san.

Brojanje ovčica

Za mnoge ljude brojanje predstavlja anksioznost. U trenutku kada dođu do većih brojeva te ovce više nisu tako slatke. Umjesto toga postaju podsjetnik da ste upravo taj dvoznamenkasti broj udaljeni od toga da biste upravo sada trebali spavati. Liječnici ipak savjetuju da pokušate zamišljati nešto što vas opušta

Gledanje na sat

Za šest sati ustajete. Sada je već pet i pol. Sada pet. Iako stalnim gledanjem na sat imate osjećaj da kontrolirate situaciju u kojoj ste se našli, zapravo je to vrlo loša navika.

Također, ugasite i wireless ili mobilne podatke kako ne biste dobivali stalne obavijesti i poruke koje samo odvlače pažnju te smetaju.

Ne propustite