Prvi snimak napada u Barceloni: Kombi smrti gazi ljude na ulici! (VIDEO)

Svijet
Prvi snimak napada u Barceloni: Kombi smrti gazi ljude na ulici! (VIDEO)
.

U centru Barcelone, u ulici La Rambla, u četvrtak popodne bijeli kombi je velikom brzinom uletio među pješake, gazeći turiste i stanovnike. U napadu je ubijeno 13 osoba, a više od 130 je povrijeđeno.


Sada se na internetu pojavio i prvi snimak napada u Barceloni. Naime, jedna sigurnosna kamera je zabilježila trenutak kada je kombi krenuo da gazi turiste.

Podsjećamo, Katalonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je 15 osoba teško ranjeno, dok je 23 ljudi zadobilo umjereno teško povrede, a 42 ih je lakše ranjeno, prenosi AP, dodajući da su ranjeni prebačeni u različite bolnice,prenosi Telegraf.

Još nije jasno koliko je tačno napadača učestvovalo u napadu, koji je izveden oko 17.00 po lokalnom vremenu.

Policija u Kataloniji, gdje se nalazi Barselona, saopštila je ranije da uhapsila dva muškarca i da incident tretira kao "teroristički napad".

Odgovornost za napad je preuzela islamistička organizacija Islamska država (ID), čija je novinska agencija Amak prenijela da su počinioci napada u Barceloni "vojnici ID" koji su izveli operaciju kao odgovor na pozive na napade na države članice koalicije koja se bori protiv te sunitske ekstremističke grupe.

Pogledajte video EL PAIS-a:

Ne propustite