PREPOZNAJTE RAZLIKU! Mislila je da su akne, a ispostavilo se da je AGRESIVAN RAK KOŽE!

Porodica i zdravlje
PREPOZNAJTE RAZLIKU! Mislila je da su akne, a ispostavilo se da je AGRESIVAN RAK KOŽE!
.

Kad je imala 25 godina, Marisha Dotson iz Knoxvilla u Tenneseeju, primijetila je malu crvenu tačku na nosu. Upravo se oporavila od upale pluća, herpesa i ponavljajućih prehlada, pa je pretpostavila da je to odgovor njezine kože na iscrpljenost.

Tačka na nosu je isprva izgledala kao bubuljica, ali kad je nastavila rasti, Marishi je postalo jasno da se ne radi o tome. Dotson je otišla kod dermatologa i otkrila da je prištić zapravo manifestacija karcinoma pločastih stanica.

Karcinom pločastih stanica drugi je najčešći rak kože. Sumnjiva je svaka promjena na koži izloženoj suncu koja ne zacjeljuje.

Išla je na operaciju koja je trajala 15 sati, kako bi ga liječnici uklonili. "Unatoč tome što su mi dali 300 injekcija anestetika na lice, i dalje sam osjećala bol, kako su rezali i palili svaki sloj kože, tako blizu mojim živcima i sinusima", rekla je za Caters.

"Rak kože može se dogoditi mladim ljudima; To se može dogoditi bilo kome. Ako moja priča može blagosloviti nečiji život, spasiti nečiji život, utjecati na nekoga ili spriječiti nekoga da prođe kroz ono što prolazim, onda će sve to na kraju biti vrijedno", poručila je Marisha.

Ne propustite