NAJVEĆI ZRAKOPLOVNI MISTERIJ: Znanstvenici pronašli lokaciju pada aviona sa 239 ljudi!

Zanimljivosti
NAJVEĆI ZRAKOPLOVNI MISTERIJ: Znanstvenici pronašli lokaciju pada aviona sa 239 ljudi!
.

Avion se srušio 8. marta 2014. godine te njegov pad slovi za jedan od najvećih zrakoplovnih misterija. Nakon dvije godine i 160 milijuna dolara troškova Australija, Malezija i Kina otkazale su zajedničku potragu ...

Vodeća australska znanstvena agencija objavila je u srijedu kako je utvrdila najvjerojatniju lokaciju na kojoj se prije više od tri godine srušio malezijski avion MH370. U padu aviona tada je poginulo 239 ljudi. Agencija Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) tvrdi da je pronašla lokaciju pada na temelju satelitskih snimki koje su napravljene dva tjedna nakon Boeingova leta iz Kuala Lumpura u Peking. Iz agencije tvrde da je avion pao u more sjeveroistočno od 120.000 kvadratnih kilometara velikog područja na kojem se dvije godine vršila potraga.

Reuters/Pixsell

Satelitske snimke na koje se CSIRO poziva napravile su francuska vojno-obavještajna služba i francuska svemirska agencija CNES, a na njima se vidi sedamdesetak krhotina u moru, od kojih je desetak "vjerojatno" ljudskog porijekla. Glavni autor izvještaja David Griffin rekao je da je jedina stvar koja nedostaje dokaz da su to zaista komadi aviona.

Znanstvenici tvrde: Našli smo lokaciju pada aviona s 239 ljudi

Australska vlada je obacila zaključke znanstvene agencije jer nisu dovoljno specifični. Avion se srušio 8. ožujka 2014. godine te njegov pad slovi za jedan od najvećih zrakoplovnih misterija. Nakon dvije godine potrage i 160 miliona dolara troškova Australija, Malezija i Kina otkazale su zajedničku akciju, unatoč protestima porodica žrtava.

 

Ne propustite